fbpx
Motivatieweekend stichting Ko I Sa Bόό niet meer weg te denken

Het motivatieweekend voor de zesdeklassers uit de dorpen Abenaston, Kajapatie, Amakakondre en Pokigron is op vrijdag 3 juli aangevangen. Deze jaarlijks terugkerende activiteit is niet meer weg te denken.

Deze activiteit wordt gehouden in het vakantieoord Ko I Sa Bόό dat aan de overkant van Abenaston en tussen de dorpen Amakakondre en Kajapatie ligt.

Er zijn meer omliggende dorpen van de plek waar deze activiteit gehouden word, maar zij hebben de uitnodiging die gestuurd is in 2013 voor participatie afgewezen, daarom werkt de stichting met de drie scholen die wel enthousiast gereageerd hebben vanaf het begin. Het motivatieweekend wordt twee weekenden voor de toets georganiseerd.

Het afgelopen jaar heeft de GLO van Pokigron contact gemaakt met de stichting ook deel te nemen aan deze activiteit, dat heeft gemaakt dat het motivatieweekend nu twee weekenden wordt gehouden in plaats van een. De zesdeklassers zijn in twee groepen verdeeld over de twee weekenden 3-5 juli en 10-12 juli.

Het doel van het motivatieweekend is nog steeds de leerlingen van de zesde klassen uit de bovengenoemde dorpen te motiveren voor de toets.

Het afgelopen weekend is voor de zesdeklassers van de Albert Abiaschool ( Kajapati en Amakakondre) en Obed en Alexanderschool ( Abenaston) gestart met de sessie Faalangst en Peer pressure die verzorgd is door Margo Kramp, directeur van stichting Sucet.

Overige sessies die onder meer aan bod kwamen, zijn: ‘Criminaliteit’ verzorgd door Marita Ritfeld-Asontoe, hoofdvoorlichter bij Justitie en Politie en ‘Seks en mode’ door ex -jeugdparlementariër Youth facilitator Daveni Adjako. Gewezen parlementariër Ronny Asabina heeft een krachtige motivatiespeech gehouden over eigen ervaring als tiener met het leven in de stad als Marron.

De toets gaat op woensdag 15 juli van start. De stichting is een non-profit organisatie, daarom zoekt hij elk jaar weer naar sponsoren om deze activiteit te kunnen continueren. Er werd niets van de scholen verwacht dan hun participatie en de aandacht van de zesdeklassers.

De stichting is begonnen aan een jaarplan voor 2016 en wil vanaf oktober, bij het begin van het nieuw schooljaar naar het binnenland reizen om de zesdeklassers te motiveren en niet alleen twee weekenden voor de toets.

Dit jaar is het heel moeizaam geweest met het aantrekken van sponsors, maar de stichting is blij met bedrijven en personen die toch een bijdrage hebben geleverd. Zij bedankt Fernandes Bottling, die al 2 jaren softdrinks doneert, Melvin Bouva, mevrouw Vreugd, Emmy Hart van Rumas, N.V. Consolidated Industries Corporation, het ministerie van Justitie en Politie met name de afdeling Delinquentenzorg die een bus heeft ingezet voor beide weekenden en het Commissariaat van Sipaliwini( Boven Suriname) die een boot ter beschikking stelde.

Meer nieuws

Crimineel duo aangehouden en opgesloten

GFC NIEUWS- Leden van Recherche Regio Paramaribo hebben in samenwerking met het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) de voortvluchtige verdachte Anan M. opgespoord en aangehouden….

Geen Covid-19-persconferentie deze week

GFC NIEUWS- Het ministerie van Volksgezondheid heeft deze week geen Covid-19-persconferentie gehouden. Impotent of minder potent? Maak online gebruik van professionele adviezen van internationale topexperts….

Regering komt met Sociaal Vangnet

GFC NIEUWS-De maatregelen die de regering zal treffen om de economie wederom gezond te maken, zullen een impact hebben op de samenleving en heeft de…

Brunswijk vraagt geduld samenleving

GFC NIEUWS- Op woensdag 16 september was het precies twee maanden dat de regering Santokhi-Brunswijk aan de macht is. Impotent of minder potent? Maak online…

De Heilige Maand Purushottam Más

GFC NIEUWS- Op de Hindū kalenders dit jaar staat voor de periode 18 september t/m 16 oktober Purushottam Más (Malmás) vermeld. Impotent of minder potent?…

Suriname heeft goede vriend in Amerika

GFC NIEUWS- Suriname heeft in Amerika een goede partner gevonden. Dit zei de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Michael Pompeo, tijdens zijn eendaags bezoek aan…

President Santokhi ontvangt minister Pompeo

GFC NIEUWS- President Chandrikapersad Santokhi heeft de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Michael Pompeo ontvangen op het presidentieel paleis. Impotent of minder potent? Maak online…

Lions biedt gratis diabetestest aan

GFC NIEUWS- Lions Club Paramaribo Central is met ondersteuning van haar moederclub Lions Club International gestart met een diabetesproject om het bewustzijn over de gevaren…