fbpx
Moties oppositie onmiddellijke uitbetaling gelden uit Covid-19-fonds weggestemd

GFC NIEUWS- Tijdens de laatste vergadering van De Nationale Assemblee (DNA) heeft de tussentijdse evaluatie inzake de uitvoering van de Wet Uitvoering Burgerlijke Uitzonderingstoestand plaatsgevonden.

Parlementariërs hebben vragen gesteld aan de verschillende ministers die betrekking hebben op de uitvoering van de wet.

Twee moties van de oppositie die de regering onder meer opriepen om ertoe over te gaan betalingen te doen uit het Covid-19-fonds werden weggestemd door de 28 coalitieleden.

De oppositie stemde wel voor de motie van de regeringscoalitie die diende als ondersteuning naar de regering toe. Die motie is aangenomen met 41 stemmen. Melvin Bouva zei dat de NDP-fractie voor stemt om het beleid van de regering met betrekking tot Covid-19 te ondersteunen. Voorzitter Marinus Bee merkte na de stemming op dat hoewel de moties van de oppositie zijn afgewezen de regering toch moet kijken naar de verbeterpunten in de moties die kunnen bijdragen aan het beheersen van de Covid-19- situatie.

Tijdens de vergadering ging president Chan Santokhi in op de zware belasting die Covid-19 legt op de zorgsector. Het is volgens hem allemaal wel menens dat de maatregelen met betrekking tot de controle en orde handhaving, die door de regering zijn getroffen, ook nageleefd worden.

Meer nieuws

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.