fbpx

Moties oppositie onmiddellijke uitbetaling gelden uit Covid-19-fonds weggestemd

GFC NIEUWS- Tijdens de laatste vergadering van De Nationale Assemblee (DNA) heeft de tussentijdse evaluatie inzake de uitvoering van de Wet Uitvoering Burgerlijke Uitzonderingstoestand plaatsgevonden.
Parlementariërs hebben vragen gesteld aan de verschillende ministers die betrekking hebben op de uitvoering van de wet.
Twee moties van de oppositie die de regering onder meer opriepen om ertoe over te gaan betalingen te doen uit het Covid-19-fonds werden weggestemd door de 28 coalitieleden.
De oppositie stemde wel voor de motie van de regeringscoalitie die diende als ondersteuning naar de regering toe. Die motie is aangenomen met 41 stemmen. Melvin Bouva zei dat de NDP-fractie voor stemt om het beleid van de regering met betrekking tot Covid-19 te ondersteunen. Voorzitter Marinus Bee merkte na de stemming op dat hoewel de moties van de oppositie zijn afgewezen de regering toch moet kijken naar de verbeterpunten in de moties die kunnen bijdragen aan het beheersen van de Covid-19- situatie.
Tijdens de vergadering ging president Chan Santokhi in op de zware belasting die Covid-19 legt op de zorgsector. Het is volgens hem allemaal wel menens dat de maatregelen met betrekking tot de controle en orde handhaving, die door de regering zijn getroffen, ook nageleefd worden.

BEKIJK OOK
Voortvluchtige vuurwapengevaarlijke verdachte opgepakt voor brute beroving