Moslimvrouwen in angst om ‘Straf een moslim’-dag

Islamitische vrouwen in Groot-Brittannië hielden zich dinsdag schuil, uit angst voor “Straf een moslim”-dag. Witte racisten in het koninkrijk en in de Verenigde Staten riepen al weken op om op 3 april zoveel mogelijk moslims fysiek aan te vallen.

In Engeland werden anonieme brieven verspreid met een lijst van gewelddadigheden die zouden kunnen worden uitgevoerd tegen “iedereen die ervan wordt verdacht een moslim te zijn”.

Per actie konden punten gescoord worden. De hoofddoek van een vrouw afrukken, zou 25 punten opleveren; moord op een moslim zou goed zijn voor 500 punten.

Op 3 april, stond in de brieven, zou alles anders worden met de bevrijding van West-Europa.

Binnen islamitische gemeenschappen werden vrouwen gewaarschuwd niet de straat op te gaan en als zij dat wel deden, dat in groepen te doen.

Dinsdagavond waren geen berichten bekend over incidenten rond “Straf een moslim”-dag.

De oproep leidde in zowel het Verenigd Koninkrijk als de Verenigde Staten tot grote verontwaardiging bij zowel moslims als niet-moslims.

Beide landen kampen al maanden met een toenemende vreemdelingenhaat en geweld tegen niet-christenen, waaronder joden en moslims. In beide landen werd niet gereageerd door de overheid op de dreiging.

 

Naar meer berichten...

Naar meer berichten...