fbpx

Moslims en christenen in Sri Lanka zijn na paaszondag geen goede buren meer

Redactie GFC Nieuws — Christenen en moslims hadden in Sri Lanka altijd al te lijden van onderdrukking door de boeddhistische meerderheid. Vanwege de gedeelde identiteit als religieuze minderheden, hadden christenen zelfs weinig tot niet te maken met vijandigheden door moslims, constateert Persecution. Maar na de terreuraanslag in april toen honderden personen – onder wie veel christenen – omkwamen bij bomaanslagen op kerken en hotels, veranderde dat. Nu zijn moslims het doelwit van iedereen,  schrijft Al Arabiya.

Want hoewel zij net als de rest van de bevolking slachtoffer zijn van het geweld van de terroristen, wordt het islamitische deel van de bevolking verantwoordelijk gehouden voor de jihadistische terreur.

BEKIJK OOK
Volksgezondheid krijgt donatie van 30.000 doses vaccins tegen gele koorts

Volgens de Sri Lankaanse overheid zijn twee tamelijk onbekende radicale extremistische groepen verantwoordelijk voor de aanvallen, Islamitische Staat (IS) eiste die echter op.

Moslimgroepen ontvangen tientallen klachten uit heel Sri Lanka over mensen die sinds de aanslagen op paaszondag worden lastiggevallen in overheidsgebouwen, ziekenhuizen en het openbaar vervoer.

Relatief kleine incidenten ontaarden in gewelddadige conflicten, waarbij zelfs de oude bondgenoten – moslims en christenen – als vijanden tegenover elkaar komen te staan.