fbpx
Moslims en christenen in Sri Lanka zijn na paaszondag geen goede buren meer

Redactie GFC Nieuws — Christenen en moslims hadden in Sri Lanka altijd al te lijden van onderdrukking door de boeddhistische meerderheid. Vanwege de gedeelde identiteit als religieuze minderheden, hadden christenen zelfs weinig tot niet te maken met vijandigheden door moslims, constateert Persecution. Maar na de terreuraanslag in april toen honderden personen – onder wie veel christenen – omkwamen bij bomaanslagen op kerken en hotels, veranderde dat. Nu zijn moslims het doelwit van iedereen,  schrijft Al Arabiya.

Want hoewel zij net als de rest van de bevolking slachtoffer zijn van het geweld van de terroristen, wordt het islamitische deel van de bevolking verantwoordelijk gehouden voor de jihadistische terreur.

Volgens de Sri Lankaanse overheid zijn twee tamelijk onbekende radicale extremistische groepen verantwoordelijk voor de aanvallen, Islamitische Staat (IS) eiste die echter op.

Moslimgroepen ontvangen tientallen klachten uit heel Sri Lanka over mensen die sinds de aanslagen op paaszondag worden lastiggevallen in overheidsgebouwen, ziekenhuizen en het openbaar vervoer.

Relatief kleine incidenten ontaarden in gewelddadige conflicten, waarbij zelfs de oude bondgenoten – moslims en christenen – als vijanden tegenover elkaar komen te staan.

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.