Moslimhater wordt moslim: ‘Alsof een vegetariër in een slachthuis gaat werken’

Redactie GFC Nieuws — Ooit brak hij het brood met islamhater Geert Wilders, eiste hij een ban op de boerka, moesten minaretten het stadsbeeld en de islam Nederland uit. Vandaag heeft oud-medemoslimhater Joram van Klaveren de weg naar Mekka gevonden en is hij moslim: “Alsof een vegetariër in een slachthuis gaat werken,” reageert zijn voormalige goeroe verbijsterd.

Van Klaveren zat van 2010 tot 2014 voor de extreemrechtse anti-islam-partij PVV in de Nederlandse Tweede Kamer. Daarna verliet hij de partij, na een meningsverschil met partijleider Wilders.

Ontmaskeren

Na zijn vertrek begon hij aan een boek waarin hij de islam wel eens eventjes zou fileren, tot puin zou schrijven. Daartoe dook hij in de door hem verfoeide leer, om al het slechte waar bijna een kwart van de wereldbevolking in gelooft, te ontmaskeren.

De islam noemde hij ooit “een leugen”, de Koran was “vergif” en de profeet Mohammed “een boef”.

Het liep anders. De kennis die hij tijdens zijn zoektocht opdeed, deden hem de schellen van de ogen vallen. In oktober vorig jaar deed hij de shahada (geloofsbelijdenis) en maandag maakte hij zijn bekering bekend.

Hij heeft nu spijt van de dingen die hij ooit zei over de islam: “Het is niet iets waar ik vrolijk op terugkijk, maar ik kan er niets meer aan doen” zei hij in zijn coming out-gesprek met het dagblad NRC.

Islam groeit

Het aantal mensen dat zich in Europa tot de islam bekeert, blijft toenemen. In Nederland zou het volgens het Statistiekbureau gaan om 500 tot 750 mensen per jaar (volgens andere bronnen zijn dat er eerder 1000 tot 2000 per jaar).

Omgekeerd verlaten ook veel moslims hun religie; soms is dat vanwege de slechte naam die de islam in westerse media heeft, in andere gevallen omdat het “gemakkelijker is”, schreef Elsevier in 2017. Het Amerikaanse Pew Research Centre verwacht dat in 2070 de islam het christendom zal hebben gepasseerd als grootste religie ter wereld.

Overige berichten