fbpx

Moskou: VS accepteert geen Russische militairen in Caracas, maar stuurt wel soldaten naar buurlanden Venezuela

Redactie GFC Nieuws — Amerika moet een toontje lager zingen over de Russische militairen in Venezuela, vindt Maria Zakharova, woordvoerster van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken. Want wat doen al die Amerikaanse militaire instructeurs in Colombia, en waarom wil het Witte Huis zo graag dat Brazilië toetreedt tot de NAVO, vraagt zij zich af.

Nationaal veiligheidsadviseur John Bolton had verklaard dat de “Verenigde Staten niet zullen tolereren dat vijandige buitenlandse militaire machten zich bemoeien met de gedeelde doelen van het westelijk halfrond van democratie, veiligheid en de rechtsstaat.”

Vicepresident Mike Pence noemde de inzet een “onnodige provocatie”. Donald Trump drong er bij Rusland op aan Venezuela te verlaten en herhaalde zijn gebruikelijke bedreiging dat “alle opties open staan.”

BEKIJK OOK
Huidige sociaal-maatschappelijke en financieel-economische situatie baren NPS zorgen

Zakharova zei dat de nervositeit van de VS heel begrijpelijk is. Zij legde uit dat de VS het plan van een snelle regeringswisseling in Venezuela in het water zag vallen en nu met de gevolgen moet leven.

Zij zei dat Washington de bondgenoten in Latijns-Amerika en West-Europa heeft opgezadeld met het haastig erkennen van “een ongekozen bedrieger als leider van Venezuela. Daardoor hebben ze zichzelf de ruimte ontnomen voor diplomatieke manoeuvres,” zei de woordvoerster.