fbpx

Moskou: ‘chemische aanval’ Douma in scene gezet door Britten en Amerikanen

Moskou heeft “onweerlegbaar bewijs” dat de vermeende chemische aanval in de Syrische stad Douma een ‘valse vlagaanval’ was. Die zou in scene zijn gezet door Britse veiligheidsdiensten met steun van de Verenigde Staten.

Aleksandr Shulgin, de Russische gezant bij de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OPCW), zei dit op een speciale vergadering van de uitvoerende raad van de chemische waakhond van de VN.

“We hebben niet alleen een ‘hoog niveau van vertrouwen’, zoals onze westerse partners dat altijd plegen te zeggen; we hebben onweerlegbaar bewijs dat er geen chemische aanval is geweest in Douma op 7 april”, zei Shulgin.

De diplomaat zegt dat het incident een “vooraf geplande ‘valse vlagaanval’ was die is uitgevoerd door de Britse veiligheidsdiensten, mogelijk met steun van hun bondgenoten in Washington.

De dingen ontvouwden zich volgens het vooraf geschreven scenario, opgesteld door Washington. Het lijdt geen twijfel dat de Amerikanen in dit alles de ‘eerste viool’ spelen” zei Shulgin.

De zogenoemde aanval zou zijn uitgevoerd door “pseudo-humanitaire NGO’s die onder bescherming staan ​​van de buitenlandse tegenstanders van de Syrische regering.”

Naar meer berichten...