fbpx

Morgen bloedmaan, einde is (alweer) nabij

Het einde van de wereld is nabij. Over zo’n vijf miljard jaar is het allemaal afgelopen: dan zal onze zon opzwellen tot een rode reus en de aarde verzwelgen.

Doemdenkers zijn ervan overtuigd dat het einde zelfs veel eerder zal zijn – mogelijk dit weekend al. Alweer?

Ja, alweer, maar deze keer is het écht echt, bezweren onheilsprofeten.

Vrijdag schuift namelijk de aarde tussen de zon en de maan. Doordat wat van het zonlicht afbuigt rond de aardse atmosfeer, zal het zijn alsof er een rode gloed over de maan hangt.

Opdracht van God

Het bloedrode waas herinnert fanaten aan bepaalde passages in de christelijke Bijbel. Prediker Paul Begley, voornamelijk actief op YouTube, zegt bijvoorbeeld in een preek dat God hem op onderzoek uit had gestuurd.

En zowaar, ontdekte hij: de bloedmaan zal boven Jeruzalem hangen. Een teken van boven, want Israël vierde dit jaar zijn 70e verjaardag.

Staat er immers niet geschreven in het Bijbelboek Joël 3, preekt Begley,  dat “de zon verandert in duisternis en de maan in bloed,” en dat dit “de dag van de Heer, groot en ontzagwekkend” zal inluiden?

BEKIJK OOK
Kinderen Coeroeni binnenkort voor het eerst naar school

Niet overal

De minder angstigen van geest zullen kunnen genieten van een superlange maansverduistering, de langste van de eeuw (ongeveer vier uren; het bloederige gedeelte duurt een uur en bijna drie kwartier).

Spoiler: als u in Noord-Amerika woont, heeft u wat deze aflevering betreft pech gehad. De maan verdwijnt alleen in de rest van de wereld uit het zicht.

Dominee Begley vertelde er niet bij of ook dat – de afwezigheid van de verduistering boven Amerika – niet een voorteken is.

Amerikanen en anderen mogen morgen ook terug naar onze website; hier kunt u de show live meemaken.

Live stream van de bloedmaan van 27 juli 2018
Om straks snel naar deze pagina terug te keren, kunt u een bladwijzer instellen:
– Klik Control (Ctrl) + D, of
– Selecteer het adres (de URL) van de website en sleep die met de muis naar de bladwijzerbalk.