Morakondre binnen 1 maand voorzien van stroom

GFC NIEUWSREDACTIE- Met het heien van de eerste stroompaal zijn de werkzaamheden om het dorp Morakondre te voorzien van elektriciteit gestart.

Verschillende sprekers stonden stil bij deze stap en het positief effect die het zal hebben voor de ontwikkeling van dit gebied.

In tegenstelling tot de prognose van de directeur van de Energie Bedrijven Suriname (EBS) om binnen 2 maanden elektriciteit in dit gebied te hebben, stelde de president commissaris Leo Brunswijk dat hij gaat voor een periode van 4 weken.

In de week van 5 mei moet dit gebied elektriciteit hebben, aldus Brunswijk.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Vrouw in Commewijne in elkaar getrapt om Whatsapp berichten met mannen

De directeur van de EBS, Marcel Eyndhoven, riep de mensen op om alvast de installatie thuis zo snel mogelijk in orde te maken.

Vicepresident Ronnie Brunswijk bedankte de aanwezigen voor de warme ontvangst. De VP verheugt zich enorm op de dag waarop dit gebied daadwerkelijk voorzien zal zijn van elektriciteit.

Brunswijk hekelde het feit dat het elektrificatie project jarenlang niet werd uitgevoerd. Het is nu de tijd om ontwikkeling te brengen, want de gemeenschap is veel te lang in het duister gebleven.

Het eindigt volgens de vp niet bij dit dorp. Hij streeft ernaar alle dorpen te ontsluiten, meldt het Directoraat Volkscommunicatie.

Overige berichten