Mopé transformeert naar volwaardige betaalrekening

GFC NIEUWSREDACTIE- Betalen van en naar elke lokale bankrekening én pinnen bij POS-apparaten en ATM’s. De Hakrinbank viert op 28 juni haar 85e jaardag en brengt met inzet van moderne financiële technologie (fintech), een betaalrekening binnen handbereik voor iedere Surinamer.

Gebruikers van het Mopé betaalplatform, kunnen nu ook direct vanuit Mopé een overmaking of betaling doen naar elke bankrekening in Suriname en vice versa.

Ook introduceert de Hakrinbank de Mopé debit card.

Met de Mopé debit card, die is gekoppeld aan een Mopé account of wallet, kan er bij elk POS-apparaat in Suriname worden betaald en bij elke ATM worden gepind. Dit is met name nuttig voor personen die nog geen bankrekening hebben.

Op 1 november 2019 heeft de Hakrinbank, de Mopé applicatie gelanceerd voor alle Surinamers (met of zonder bankrekening).

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Mensen hebben in 2021 steeds minder vrienden, toename eenzaamheid

Mopé heeft zich sindsdien ontwikkeld van mobile wallet waarmee real-time met de smart telefoon kan worden betaald, tot een betaalplatform met meerdere betaalmogelijkheden.

Thans is het ook mogelijk om betalingen te verrichten vanuit een kassa, online op een website of in een app die Mopé als betaaloptie aanbiedt.

Vanessa Codrington, Manager Innovation and Digital Channels van de Hakrinbank, geeft aan dat de nieuwe betaalrekeningopties en de Mopé debit card, Mopé transformeren naar een ‘betaalrekening Plus’: real-time betalingen met de Mopé app, betalingen vanuit en naar elke lokale bankrekening en POS-betalingen met de Mopé debit card.

De Mopé debit card kan worden aangevraagd via de mobile wallet Mopé of vanuit een werkgever/betalende instantie.

Gebruikers van de Mopé debit card kunnen zodoende gelden gestort krijgen op hun Mopé debit card door hun werkgever en/of diverse instanties, die zich hiervoor hebben aangemeld bij de Hakrinbank.

Werkgevers, die gebruik willen maken van deze mogelijkheid, kunnen een e-mail sturen naar [email protected] of een aanvraag doen via hun relationship manager.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Surinaamse vrouw die 30 jaar psychotisch en niet goed aanspreekbaar was plotseling weer helder na COVID

Ook kan een ouder/verzorger een Mopé debit card aanvragen voor een kind, dat bijvoorbeeld (nog) niet over een studentenrekening beschikt. De Mopé debit card van het kind, wordt dan gevoed vanuit de Mopé mobile wallet van de ouder.

De CEO van de Hakrinbank, Rafiek Sheorajpanday geeft aan dat innovatie een belangrijk speerpunt van de Hakrinbank strategie vormt. Dit ter verbetering van de dienstverlening en de customer experience.

Het digitaal betaalplatform Mopé vervult een cruciale rol daarin en draagt bij aan een veilig en efficiënt betalingsverkeer.

Daarnaast bevordert het economische bedrijvigheid en verbeterd de toegang tot financiële diensten, oftewel financial inclusion.

De Hakrinbank levert hiermee een belangrijke bijdrage aan de duurzame economische ontplooiing en ontwikkeling van haar klanten en de samenleving, al 85 jaren lang.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten