fbpx

Moordverdachte Norville Bartelemy in Frans-Guyana

GFC NIEUWS- Het Korps Politie Suriname heeft officieel een bevestiging gekregen van de Franse justitiële autoriteiten dat Norvill Bartelemy in Frans-Guyana is aangehouden en opgesloten in verband met een levensberoving.
Norvill Bartelemy alias Clinton Fonkel, Rasta Kodjo of Claudio wordt in Suriname verdacht van de moord op de 31-jarige Dominicaanse De los Santos Mateo, Catherline Elizabeth.
In de maand augustus van dit jaar werd haar ontzielde lichaam in verre staat van ontbinding aangetroffen in een huurhuis in de Irsillastraat. Kort na de ontdekking van het lijk kwam Norvill bij de politie in beeld als de vermoedelijke dader. Het Openbaar Ministerie heeft een officiële opsporing van hem gelast.
Nu blijkt dat Norvill in Frans-Guyana is en dat hij de Franse nationaliteit bezit. De justitiële autoriteiten in Suriname zullen in samenwerking met hun counterpart in Frans-Guyana nagaan wat de internationale- en of bilaterale mogelijkheden zijn om Norvill in Frans Guyana strafrechtelijk te vervolgen voor hetgeen hij vermoedelijk in Suriname misdaan heeft, meldt het KPS.

BEKIJK OOK
Datasur ontwikkelt webapplicatie voor juridische sector