Moordverdachte in zaak Mackenzie Lueck wilde geheime kamer in huis

De 31-jarige Ayoola Ajayi die door de politie van de Amerikaanse stad Salt Lake City is opgepakt in verband met de verdwijning van de 23-jarige universiteitsstudente MacKenzie Lueck, wilde in april een geheime kamer in zijn kelder bouwen.

Dit vertelt een aannemer die Ayayi wilde inhuren. De aannemer moest een kleine kamer bouwen in de kelder met onder meer een geheime ingang, geluiddicht en ijzeren haken op de muur. Verder wilde hij een vingerafdrukslot.

Brian Wolf, vader van een dochter van 23 jaar en jongetje van 5, zegt dat hij het verzoek van Ayayi heel vreemd vond en besloot om het af te wijzen. Hij vertelde dit aan zijn vrouw en andere familieleden, maar vond dat hij geen reden had om de politie erbij te betrekken.

Lueck werd voor het laatst op 17 juni gezien. Op die dag was ze in Salt Lake City gearriveerd na een vlucht vanuit Los Angeles. Ze sms’te haar ouders dat ze goed geland was, stapte in een taxi en verdween.

De verdachte kwam in het vizier nadat werd ontdekt dat het signaal van zijn gsm in hetzelfde park als die van Lueck was opgedoken, vlak voor de smartphone van de vrouw de laatste keer data had ontvangen. Ajayi beweert dat hij Lueck nooit eerder heeft gezien, maar was in het bezit van enkele foto’s van de vrouw.

Hij wordt beschuldigd van “moord met verzwarende omstandigheden, ontvoering, obstructie van justitie en het verminken van een lichaam”, aldus de politie. Tijdens een huiszoeking bij de moordverdachte vonden onderzoekers verkoolde persoonlijke bezittingen van Lueck en “vrouwelijk weefsel”. Het DNA van dat weefsel zou een match zijn met de vermiste vrouw, maar haar lichaam is nog niet gevonden.

De verdachte blijft voorlopig in hechtenis. De politie blijft de zaak onderzoeken.

Overige berichten