fbpx
Moordlustige brandstichter achter slot en grendel gezet

GFC NIEUWS- De politie van Santodorp heeft donderdagmiddag de 60-jarige Jerrel A. aangehouden voor brandstichting en poging tot moord.

Uit het voorlopige politie onderzoek is naar voren gekomen dat Jerrel het woonadres van zijn 59-jarige ex-vrouw heeft aangedaan met brandstof in zijn bezit. Nadat hij een schuifraam kapot had geslagen, gooide hij brandstof in een kamer van de woning. Op dat moment bevond de ex-vrouw van Jerrel zich in het huis.

Toen de vrouw vuur uit de kamer zag komen, maakte zij de voordeur open om het huis uit te gaan. Jerrel, die haar bij de voordeur opwachtte, greep haar vast en besprenkelde haar vervolgens met brandstof met de kennelijke bedoeling om haar in brand te steken.

Het lukte de vrouw om zich uit de greep van Jerrel te bevrijden voordat hij tot zijn afschuwelijke daad kon overgaan.

Nadat de vrouw zich had losgerukt, rende ze weg om zichzelf in veiligheid te brengen. Jerrel liep weg, maar werd niet ver van de plaats van het misdrijf door de politie aangehouden.

De brandweer kon voorkomen dat het huis helemaal in vlammen opging. Jerrel is hangende het onderzoek door de politie in verzekering gesteld.

Meer nieuws

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.