fbpx

Moordenaar onthoofd baby en zwaait met hoofd op straat kort na ontslag uit psychiatrische instelling

Een moordenaar die pas is ontslagen uit een psychiatrische instelling – omdat hij geen gevaar meer zou vormen voor zijn omgeving- heeft zijn 18 maanden oude babynichtje met een mes onthoofd.

De man zwaaide daarna met het hoofd op straat, zeggen ooggetuigen.

Mikhail Elinsky (42) heeft de moeder van het overleden kindje ook neergestoken. De vrouw raakte zwaargewond en is opgenomen in het ziekenhuis.

Op videobeelden is te zien hoe hij politieambtenaren met een mes bedreigd, terwijl hij weigert om zichzelf over te geven.

Uiteindelijk werd hij neergeschoten door de politie en werd afgevoerd naar een ziekenhuis in Astrakhan, Rusland, waar hij later stierf.

De moeder van het kindje, die een nichtje is van de moordenaar, had eerder gepleit bij de autoriteiten om de man niet vrij te laten. Ze vreesde dat hij nog steeds een gevaar was, omdat hij zes jaren eerder een vrouw had vermoord, nadat hij haar in een dronken staat meerdere keren had gestoken met een mes.

De moeder probeerde wanhopig om haar dochter Natalia te redden, maar werd neergestoken door haar neef toen ze dichtbij de keuken kwam waar hij het kindje afslachtte.

Zes jaren geleden werd vastgesteld dat de man leed aan paranoïde schizofrenie en werd hij opgenomen voor behandeling in een instelling met hoge beveiliging.