Monteur opgesloten voor slopen katalysatoren voertuigen

GFC NIEUWSREDACTIE- De 46-jarige monteur Jeetinderpersad is op 2 september door de politie van Livorno in Suriname in de kraag gevat.

Twee benadeelden deden op respectievelijk 23 juli en 23 augustus aangifte tegen deze monteur.

Volgens een verklaring van de eerste persoon R.R. had zij haar voertuig voor reparatie gebracht voor de man. Toen zij haar auto ophaalde, bleken de katalysatoren van haar auto te zijn gesloopt.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Maandelijks duizenden kinderen opgenomen in Braziliaanse ziekenhuizen door bosbranden

Bij confrontatie hield de monteur haar voor dat de onderdelen hol waren en dat hij anderen zou plaatsen. Ook de vervangen onderdelen bleken hol te zijn.

De tweede aangever S.H. werd eveneens bij het ophalen van zijn voertuig geconfronteerd met het feit dat de katalysatoren van zijn auto hol waren.

Hij wees de monteur hierop en die beloofde hem andere katalysatoren. Jeetinderpersad bracht twee anderen voor hem, maar ook die bleken hol te zijn.

Het voorlopig onderzoek heeft uitgewezen dat katalysatoren enorm gevraagd zijn, aangezien er vermoedelijk witgoud uit dit onderdeel gehaald kan worden.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Vader verbrandt dochtertje nadat ze weigerde met hem te trouwen, meisje sterft

Het vermoeden bestaat dat deze monteur de katalysatoren uitholde van de voertuigen die bij hem in reparatie waren. Het uitgeholde gedeelte dat een grote economische waarde heeft, moet hij vermoedelijk hebben geëxporteerd.

De monteur ontkent zich hieraan schuldig te hebben gemaakt. Hij gaf de politie te kennen dat de katalysatoren verstopt waren en daardoor heeft geboord.

De politie vermoedt dat Jeetinderpersad meerdere slachtoffers heeft gemaakt. Benadeelden die op deze manier beet zijn genomen, worden opgeroepen alsnog aangifte te doen bij de politie van Livorno. Dit politiebureau is te bereiken op de telefoonnummers 481941 of 483400.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten