Monteur aangehouden voor verduistering onderdelen zwaar materiaal

Het Regio Bijstand Team Midden (RBTM) heeft de 35-jarige Winston P. aangehouden die ervan wordt verdacht onderdelen van zwaar materieel te hebben verduisterd.

De verdachte opereerde als monteur van zwaar materieel in het achterland van Suriname en maakte er een gewoonte van belangrijke onderdelen van het zwaar materieel van klanten voor wie hij heeft gewerkt, weg te nemen.

De eigenaren moeten dan veel geld neertellen om het onderdeel opnieuw te kopen. Uit het onderzoek is komen vast te staan dat Winston de weggenomen onderdelen heeft verkocht aan derden.

De politie vermoedt dat er meerdere verdachten betrokken zijn in deze zaak.

De benadeelden deden aangiften bij de politie van het ressort Brokopondo die het onderzoek overdroeg aan de recherche van regio Midden. Deze dienst vroeg het RBTM assistentie voor het opsporen van Winston.

De verdachte werd op 19 januari te Latour gesignaleerd en direct in de boeien geslagen. In het voertuig van Winston zijn er nog verschillende onderdelen van zwaar materieel, waaronder van graafmachines aangetroffen en in beslag genomen.

Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is Winston in verzekering gesteld. Recherche regio Midden onderzoekt deze zaak verder, schrijft de politie.(GFC)

Overige berichten