fbpx

Monsanto en Amerikaanse gezondheidsorganisatie onder één hoedje, vegen kankeronderzoek onder het tapijt

Het omstreden bedrijf Monsanto probeerde onderzoek naar de kankerverwekkende eigenschappen van onkruidverdelger Roundup om zeep te helpen. Dat zou blijken uit documenten die opdoken tijdens een rechtszaak tegen de multinational.

Een groep mensen die denkt kanker te hebben opgelopen door producten van Monsanto, spande een geding aan tegen het bedrijf.

De advocaten van de eisers eisten e-mails tussen Monsanto en het Amerikaanse Environmental Protection Agency (EPA) op via de Freedom of Information Act.

De verdediging zegt dat uit het e-mailverkeer blijkt dat Monsanto opzettelijk onderzoek liet stopzetten wanneer zij daar ongunstig uit kwam.

Monsanto zat ook achter artikelen die zogenaamd door onafhankelijke wetenschappers zouden zijn geschreven.

Nu blijkt, zegt de verdediging, dat gezondheidsdiensten zeiden dat Monsantoproducten veilig waren, omdat Monsanto hen opdroeg dat te zeggen. Zo werden zowel Amerikaanse als Europese gezondheidsdiensten om de tuin geleid.

De agroreus wil dat de eisen van de tegenpartij van tafel verdwijnen, omdat de verdediging in overtreding zou zijn door vertrouwelijke documenten openbaar te maken.

 

 

Naar meer berichten...