Monitoring bij thuisisolatie door artsen niet ideaal, maar wij kunnen niet anders: anders gaan mensen dood

GFC NIEUWSREDACTIE- Dat Covid-patiënten thuis worden gemonitord door artsen is geen ideale situatie, maar gebeurt dat niet, zullen mensen dood gaan.

Dit zegt dokter Diana Chan Jon Chu, lid van het Thuisisolatie Covid-team in Suriname.

Diverse huisartsen hebben laten weten moeite hebben met thuisisolatie, omdat dit buiten hun competentie valt.

Vanwege de stijgende trend kunnen Covid-patiënten niet worden opgenomen in het ziekenhuis en is het overgroot deel van de besmette personen in thuisisolatie.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Snuffelhonden zullen besmette mensen opsnuiven bij concerten

Er schijnt een beperkt aantal plekken te zijn voor zuurstofbehoeftige patiënten in de ziekenhuizen. Dit komt niet doordat er geen bedden beschikbaar zijn, maar ook omdat er een tekort is een deskundig personeel. Veel specialisten en verpleegkundigen zijn vertrokken naar het buitenland.

Geïnfecteerde personen die zuurstofbehoeftig zijn, zijn aangewezen op hun huisartsen. De huisartsen staan hierover niet op één lijn met de leiding van het ministerie van Volksgezondheid.

Volgens de huisartsen verloopt het monitoren van zuurstofbehoeftige patiënten moeizaam en behoort dat overigens niet tot het deskundigheidsgebied van de huisarts, maar de internist.

Dokter Chan Jon Chu beaamt dit en zegt: “het is inderdaad geen ideale situatie, maar doen we dat niet, zullen er mensen dood gaan.”

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER