Eenvoudige mondkapjes geven geen bescherming tegen coronavirusbesmettingen

GFC NIEUWS ONDERZOEKSREDACTIE– Het gebruik van eenvoudige mondkapjes/stofmaskers/zakdoekjes geven geen bescherming tegen coronavirusbesmettingen en kunnen een vals gevoel van veiligheid geven. Volgens de vermaarde Amerikaanse professor Peter Attia helpen de eenvoudige mondkapjes helemaal niet om het virus tegen te houden.

“Als je jezelf echt wil beschermen, kan dat alleen met een zeer geavanceerd masker zoals de FFP3 die door medische professionals wordt gebruikt”, leggen de kenners uit.

“Het coronavirus is honderden keren kleiner dan een stofdeeltje en dringt heel gemakkelijk door de niet geavanceerde mondkapjes heen. Ook bij het gebruik van een geavanceerd stofmasker als de FFP3 kan je besmet raken als het verkeerd wordt gebruikt. De ziekteverwekkers kunnen dan gedeeltelijk toch het lichaam in”, stellen de experts.

Peter Attia zegt:”Het nadeel van de eenvoudige mondkapjes is dat je juist vaker met je handen in je gezicht gaat en daarmee de kans op een eventuele overdracht van ziektemakers vergroot. Het belangrijkste is toch om je handen zo vaak mogelijk te wassen en desinfecteren en 2 meter afstand te bewaren.”

Hieronder de adviezen om de kans op besmettingen met het coronavirus te verkleinen.

1.Elkaar de handen niet schudden.
2.Je handen veel vaker wassen met vloeibaar zeep en vervolgens drogen met een schoon wegwerp servet en/of desinfecteren met een alcoholgel.
3.Beperk of vermijdt ook het lichamelijk contact met anderen en vermijdt alle drukke plekken.
4.Houdt afstand, tenminste 2 meters van anderen.
5.Gebruik vooral in publieke ruimten, na het wassen van je handen, een schoon servet om de kraan te sluiten en eventueel deurknoppen, andere knoppen en hendels te bedienen.
6.Was ook je handen of desinfecteer deze direct na het aanraken van contant geld, hendels en knoppen in publieke ruimten, het openbaar vervoer, hendels van winkelwagens, pinapparaten.
7.Vermijdt het contact met personen die koorts hebben en/of griep – of verkoudheidsverschijnselen vertonen of uit risicogebieden komen.
8.Bij hoesten en/of niezen een wegwerp zakdoek gebruiken en deze gelijk in de vuilbak doen om anderen niet te besmetten. Indien u geen wegwerp zakdoek voorhanden heeft: hoesten en/of niezen in de binnenkant van de ellebogen.
9.Blijf bij griep, verkoudheid, koorts en/of ademhalingsklachten thuis in afzondering van anderen.
10. Maak plekken zoals tafels, hendels, knopjes, toetsen, leuningen, autosturen en materialen die regelmatig door anderen worden aangeraakt regelmatig schoon met een desinfecterend middel.

Overige berichten