Monaliza Mijnard al 4 dagen vermist, bromfiets gedemonteerd aangetroffen

De 37-jarige Monaliza Mijnard is op dinsdag 9 oktober als vermiste opgegeven door familieleden op de politiebureaus Geyersvlijt en Flora. De aangifte van vermissing is door de politie van Geyersvlijt overgedragen aan de Recherche van regio Paramaribo die gelijk een onderzoek startte.

Een dag na de vermissing plaatste een tienerzoon van de vrouw een emotionele oproep op Facebook. De oproep door middel van een post met foto’s van zijn moeder en daarna een videopost wordt massaal gedeeld.

Indicatie uit het onderzoek leidde volgens de politie naar de 39-jarige Renold G. die donderdag werd opgespoord en aangehouden. De verdachte is in verzekering gesteld.

Tijdens zijn verhoor ontkende Renold wat af te weten van de vermissing van de vrouw die zijn ex-partner is. Het verder onderzoek leidde naar een plek waar volgens verklaringen van getuigen de verdachte voor het laatst is gezien met de bromfiets van Monaliza. De rechercheurs troffen een gedemonteerde bromfiets aan.

Renold hiermee geconfronteerd, kwam terug op zijn verklaring en geeft toe de bromfiets te hebben afgepakt van het slachtoffer, echter is Monaliza volgens hem een andere weg opgegaan.

De politie is nog bezig met het onderzoek. De vermiste vrouw is nog niet terecht.