fbpx

MoHanA en Tabaksvoorlichtingsdag in Nickerie

GFC NIEUWSREDACTIE- De MoHanA voorlichtingscampagne is op volle tour.

Het heeft als doel de samenleving bewust te maken van de drie preventiemaatregelen tegen het coronavirus. MoHanA staat voor Mondkap op, Handen wassen en Afstand houden. Vorig weekend werd het rijstdistrict Nickerie aangedaan.

Het MoHanA team en enkele medewerkers van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg afdeling Non-Communicable Diseases (NCDs) oftewel Niet Overdraagbare Aandoeningen waren er om de mensen voor te lichten.

District Nickerie kreeg een andere twist dan de voorgaande districten alwaar het voorlichtingsteam geweest is.

De mensen werden niet alleen voorzien van informatie betreffende het opdoen van een mond-neuskap, het wassen van de handen en het Afstand houden maar tevens ingelicht over het onderwerp tabak.

De mensen waren heel enthousiast en blij dat ook hun district aan bod is gekomen. “Ik ben blij dat jullie niet alleen op de televisie voorlichting geven, maar ook naar ons toe toekomen”, zegt een verkoper onder de markt.

Volgens de verkoper dient het team vaker naar het district te komen en de mensen voor te lichten. Dit vindt hij tevens ook prettiger, omdat er dan gecommuniceerd wordt op het niveau van iedere burger en men hierdoor gemotiveerd wordt om de regels in acht te nemen.

Naast de plekken in de binnenstad, is er ook een tussenstop gemaakt bij het Mungra Medisch Centrum, de Milieu-inspectie en de districtscommissaris.

BEKIJK OOK
Bouterse roept leden op tot kalmte en rust, valse massaoproep op social media

Allen werden voorzien van voorlichtingsmateriaal betreffende tabak en het covid-19 virus voor verdere distributie.

Mevrouw Senrita Gobardhan, districtscommissaris (dc) van Nickerie zegt heel blij te zijn met de komst van het team. Zij hoopt dat de bevolking de informatie tot zich zal nemen.

“Een daling van de cijfers geeft niemand het recht te spelen met iemands gezondheid” aldus mevrouw Gobardhan. Zij benadrukte dat de samenleving zich nog steeds dient te houden aan de geldende protocollen.

Tot slot deed de dc het voorstel dat het team vaker langs mag komen om samen de burgers voor te lichten.

Een week geleden werd het dorpje Atjoni aangedaan. Het MoHanA team zal energiek en vol motivatie verder gaan naar het volgende district dat op de planning staat.

District Commewijne krijgt op 19 maart een bezoek van het voorlichtingsteam.

De campagne is in samenwerking met de Pan American Health Organization (PAHO) gestart op 11 september 2020. Het promotiemateriaal van zowel tabak als MoHanA werd bekostigd door de PAHO.

BEKIJK OOK: Nieuwe Filipijnse coronavariant rukt op in Europa, vaccin biedt mogelijk geen bescherming