fbpx
Mogelijkheid bewoners Paramaribo-Noord tot bezoek testlocaties

GFC NIEUWS- De drive-and-walk-through Covid-19-testlocaties van het BOG zijn vandaag, woensdag 24 juni, Paramaribo-Noord.

Dinsdag zijn op testlocaties in Lelydorp, Koewarasan en Rijsdijk in totaal 33 swabs afgenomen.

Om het coronavirus in te dammen maakt het Bureau voor de Openbare Gezondheidszorg, BOG, in de week van 22 tot en met 26 juni gebruik van drive-and-walk-through Covid-19-testlocaties. Zo kan eenieder met Covid-19 of andere griepverschijnselen zich laten testen op het virus. Met de mobiele Covid-19 testunits worden verschillende locaties in Suriname bezocht.

Wie kan zich laten testen?

Mensen die last hebben van: koorts, hoesten, koude rillingen, diarree, ineens niet kunnen ruiken of proeven, of plotseling andere ziekteverschijnselen hebben, waardoor zij zich ziek voelen, (ook al zijn het lichte verschijnselen), kunnen zich melden bij een testlocaties van het BOG.

Om zich te laten testen op Covid-19 heeft men alleen een legitimatiebewijs nodig. De uitslag van de screening, wat uit een kort onderzoek bestaat is binnen 48 uur bekend en wordt doorgebeld. Hoe eerder iemand weet of hij/zij geïnfecteerd is met het coronavirus, hoe eerder de uw familie en anderen in zijn/haar omgeving beschermt kunnen worden tegen een infectie met het virus.

Testlocaties

U kunt zich vanaf 10:00 uur in de ochtend aanmelden.

Woensdag 24 juni:

1.Tropclinic (Malaria programma) bij brandweerkazerne Geyersvlijt

2. Prinsessenstraat naast hotel Pedisco

Donderdag 25 juni:

1. R.Pierkhanweg ( Nw. Weergevondenweg) aan de overkant van servicestation Kewalbhansingh,

2. Hoek van het Hogerhuisstraat en Beekhuizenweg,

3. Badmintondstraat Abra Broki

Meer nieuws

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…