fbpx

Mogelijkheid bewoners Paramaribo-Noord tot bezoek testlocaties

GFC NIEUWS- De drive-and-walk-through Covid-19-testlocaties van het BOG zijn vandaag, woensdag 24 juni, Paramaribo-Noord.

Dinsdag zijn op testlocaties in Lelydorp, Koewarasan en Rijsdijk in totaal 33 swabs afgenomen.

Om het coronavirus in te dammen maakt het Bureau voor de Openbare Gezondheidszorg, BOG, in de week van 22 tot en met 26 juni gebruik van drive-and-walk-through Covid-19-testlocaties. Zo kan eenieder met Covid-19 of andere griepverschijnselen zich laten testen op het virus. Met de mobiele Covid-19 testunits worden verschillende locaties in Suriname bezocht.

Wie kan zich laten testen?

Mensen die last hebben van: koorts, hoesten, koude rillingen, diarree, ineens niet kunnen ruiken of proeven, of plotseling andere ziekteverschijnselen hebben, waardoor zij zich ziek voelen, (ook al zijn het lichte verschijnselen), kunnen zich melden bij een testlocaties van het BOG.

BEKIJK OOK
Man klemgereden en beroofd van geld en auto

Om zich te laten testen op Covid-19 heeft men alleen een legitimatiebewijs nodig. De uitslag van de screening, wat uit een kort onderzoek bestaat is binnen 48 uur bekend en wordt doorgebeld. Hoe eerder iemand weet of hij/zij geïnfecteerd is met het coronavirus, hoe eerder de uw familie en anderen in zijn/haar omgeving beschermt kunnen worden tegen een infectie met het virus.

Testlocaties

U kunt zich vanaf 10:00 uur in de ochtend aanmelden.

Woensdag 24 juni:

1.Tropclinic (Malaria programma) bij brandweerkazerne Geyersvlijt

2. Prinsessenstraat naast hotel Pedisco

Donderdag 25 juni:

1. R.Pierkhanweg ( Nw. Weergevondenweg) aan de overkant van servicestation Kewalbhansingh,

2. Hoek van het Hogerhuisstraat en Beekhuizenweg,

3. Badmintondstraat Abra Broki