Duitse experts vinden oplossing voor complicaties bloedplaatjes na AstraZeneca – prik

GFC GEZONDHEIDSREDACTIE- Duitse experts hebben mogelijk een oplossing gevonden voor zeer zeldzame complicaties die zouden kunnen ontstaan na het vaccineren met het AstraZeneca- vaccin.

Het vaccin wordt in verband gebracht met trombose en een reductie van het aantal bloedplaatjes bij voornamelijk vrouwen tussen de 20 jaar en 50 jaar. Echter laat het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA) evenals de WHO weten dat dit nog niet is bewezen.

Verschillende landen waaronder Frankrijk vaccineren echter alleen personen ouder dan 55 jaar met het AstraZeneca- vaccin, melden Duitse media.

Researchers van de universiteit van Greifswald in Duitsland hebben nu ontdekt dat gevaccineerden die dergelijke klachten krijgen niet moeten worden behandeld met het vaak gebruikte medicijn heparine, maar met andere soorten antistollingsmedicijnen.

Verschillende gezondheidsexperts in Europa hebben verheugd gereageerd op de Duitse ontdekking omdat er nu een beter behandelprotocol kan worden toegepast bij mogelijk zeer zeldzame complicaties na een AstraZeneca- prik, meldt de NOS.

Foto ter illustratie.

BEKIJK OOK: Nu ook kankervaccin in ontwikkeling bij Duitse wetenschappers die strijd eerste coronavaccin wonnen

Overige berichten