Mogelijke opheffing partiële lockdown

GFC NIEUWSREDACTIE- De coronabesmettingen zijn al geruime tijd onder de 10% van het aantal uitgevoerde swabtesten.

Dit geeft aan dat het coronavirus redelijk onder controle is in Suriname, zei minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid woensdag aan journalisten voor aanvang van de Raad van Ministersvergadering. Volgens de bewindsman wordt er binnen de RvM gesproken over een mogelijke opheffing van de gedeeltelijke lockdown.

Malty Dwarkasing, directeur van de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven, heeft nog geen officieel bericht gehad van de minister van Volksgezondheid.

Zij is op de hoogte dat er steeds wordt geëvalueerd om te gaan naar normalisatie. De VSB is voorstander van het opheffen van de partiële lockdown.

Albert Alleyne, voorzitter van de Consumentenkring Suriname, geeft aan dat de gemeenschap smacht naar opheffing van de lockdown. Echter, hij vindt dat de samenleving wel bewust moet zijn en een verantwoordelijk gedrag aan de dag moet leggen.

Dit ter voorkoming van een toename van het aantal besmettingen. Alleyne wijst erop dat de opheffing van de lockdown geen bijzonder voordeel zal hebben voor de consument.

Ricky Stutgard vindt het onterecht dat de gehele gemeenschap de negatieve gevolgen van de Covid-19-maatregelen moet ervaren. Hij is ervan overtuigd dat de samenleving er helemaal klaar voor is om het normaal leven op gezonde wijze te hervatten.

BEKIJK OOK: AstraZeneca- vaccin is veilig en effectief, zegt EMA

Overige berichten