fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

Mogelijke moordenaar van zwangere Surinaamse vrouw in Nederland opgepakt

GFC NIEUWS-  De politie heeft vanochtend een 34-jarige man aangehouden voor betrokkenheid bij de verdwijning van de zwangere Sumanta Bansi.

Dat meldt NHNieuws.

De vrouw verdween 2,5 jaar geleden spoorloos, en is volgens de recherche inmiddels hoogstwaarschijnlijk niet meer in leven.

De destijds 22-jarige Surinaams-Hindostaanse vrouw nam in 2017 haar intrek bij een gastgezin in Hoorn (NL), maar verdween in februari 2018 van de radar. Twee jaar geleden, in november 2018 werd de zwangere Bansi als vermist opgegeven, schrijft NHNieuws.

Bansi studeerde biomedische wetenschappen aan de universiteit van Amsterdam in Nederland en had volgens vrienden en kennissen een prachtige carrière voor de boeg. Na haar verdwijning werd er door Justitie een beloning van 15.000 euro uitgeloofd indien er bruikbare informatie kon worden gegeven die zou kunnen leiden naar het terugvinden van de studente.

OOK INTERESSANT
EZ besteedt wederom aandacht aan etikettering

Bansi is geboren en opgegroeid in Wageningen, Suriname. Haar moeder vertelde dat ze een pienter kind was. Vanaf de 5e klas vertelde ze aan haar familie dat ze dokter wilde worden als ze groot zou zijn. Via een uitwisselingsprogramma kreeg ze de kans om een jaar te studeren in Florida, de VS.

Toen ze terug was in Suriname kreeg ze de kans om verder te studeren aan de Anton de Kom universiteit in Paramaribo. Haar moeder en zus verhuisden met haar mee naar de hoofdstad. Maar al gauw kwam Sumanta erachter dat de studie die ze daar volgde, elektrotechniek, niet de meest ideale voor haar was.

Korte tijd later besloot ze in Nederland te gaan studeren aan de universiteit van Amsterdam.