fbpx
Facebook Pagelike Widget

Mogelijke moordenaar van zwangere Surinaamse vrouw in Nederland opgepakt

GFC NIEUWS-  De politie heeft vanochtend een 34-jarige man aangehouden voor betrokkenheid bij de verdwijning van de zwangere Sumanta Bansi.

Dat meldt NHNieuws.

De vrouw verdween 2,5 jaar geleden spoorloos, en is volgens de recherche inmiddels hoogstwaarschijnlijk niet meer in leven.

De destijds 22-jarige Surinaams-Hindostaanse vrouw nam in 2017 haar intrek bij een gastgezin in Hoorn (NL), maar verdween in februari 2018 van de radar. Twee jaar geleden, in november 2018 werd de zwangere Bansi als vermist opgegeven, schrijft NHNieuws.

Bansi studeerde biomedische wetenschappen aan de universiteit van Amsterdam in Nederland en had volgens vrienden en kennissen een prachtige carrière voor de boeg. Na haar verdwijning werd er door Justitie een beloning van 15.000 euro uitgeloofd indien er bruikbare informatie kon worden gegeven die zou kunnen leiden naar het terugvinden van de studente.

Bansi is geboren en opgegroeid in Wageningen, Suriname. Haar moeder vertelde dat ze een pienter kind was. Vanaf de 5e klas vertelde ze aan haar familie dat ze dokter wilde worden als ze groot zou zijn. Via een uitwisselingsprogramma kreeg ze de kans om een jaar te studeren in Florida, de VS.

Toen ze terug was in Suriname kreeg ze de kans om verder te studeren aan de Anton de Kom universiteit in Paramaribo. Haar moeder en zus verhuisden met haar mee naar de hoofdstad. Maar al gauw kwam Sumanta erachter dat de studie die ze daar volgde, elektrotechniek, niet de meest ideale voor haar was.

Korte tijd later besloot ze in Nederland te gaan studeren aan de universiteit van Amsterdam.

Meer nieuws

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…