Mogelijk vroegtijdige vrijlating vader die dochter, 7, de hongerdood deed sterven en lichaam liet verrotten

GFC NIEUWS- Een vader die zijn dochter de hongerdood deed sterven en haar lichaam liet verrotten in een smerige kamer vol met fecaliën en urine, heeft een verzoek ingediend voor vroegtijdige vrijlating.

De vader uit Australië – die alleen wordt aangeduid als BW – heeft 12 van de 16 jaar gevangenisstraf uitgezeten nadat hij veroordeeld werd voor de dood van zijn 7-jarige dochter Ebony in 2007.

Volgens geschokte autoriteiten was deze zaak de meest erge vorm van kindermishandeling in het land.

Maar de vader kan nu vroegtijdig vrijkomen in november, omdat wordt aangenomen dat hij niet in het oude zal vervallen.

Reclasseringsambtenaren moeten hierover nog een besluit nemen.

De vader werd veroordeeld voor doodslag, terwijl de moeder van het meisje, SW, schuldig werd bevonden aan moord en veroordeeld tot 40 jaar gevangenisstraf.

Beide ouders hebben toegegeven dat ze zware drugsgebruikers waren en worstelden om om te gaan met de autismediagnose van het meisje.

Het bed in de kamer waarin het meisje werd gevonden, was zwaar bevlekt met lichaamsvloeistoffen. Een koord was gebonden aan de deur om te voorkomen dat ze eruit ging.

De ogen van het meisje, dat nauwelijks 9 kg woog, waren ineen gezogen en haar gezicht misvormd. Het haar van het kind was bedekt met fecaliën.

Toen ze werd ontdekt, kwamen mieren en maden uit haar mond. Een forensische patholoog omschreef haar als een mummie.

“De meest gruwelijke beelden van een overleden kind”, zei de rechter die foto’s van het kind bekeek in de rechtszaal.

De vader kan mogelijk op 16 november vrijkomen, terwijl de moeder op zijn vroegst op 16 november 2037 in vrijheid kan worden gesteld.

Overige berichten