fbpx
Mogelijk verschuiving verkiezing nieuwe president en vicepresident, Bouterse testte negatief

GFC NIEUWS- Het voornemen om medio juli de machtsoverdracht te doen, gaat waarschijnlijk niet door.

Het parlement kan vanwege de ontstane situatie pas aanstaande maandag in huishoudelijke vergadering bijeenkomen voor de bespreking van de verkiezing van de president en vicepresident.

De voorbereidingen worden gestagneerd, omdat diverse coalitietoppers positief zijn getest op Covid-19. En omdat ze maandag bij de beëdiging en toelating van de gekozen DNA-leden aanwezig waren in het parlement, moest het gebouw grondig worden ontsmet.

Alle DNA-leden en personeelsleden van het parlement zullen aan een Covid-test worden onderworpen.

President Desi Bouterse, die ook in contact kwam met enkele leiders van de samenwerkende coalitie die besmet zijn, is negatief getest.

Op dit moment worden de contactpersonen van de besmette politici in beeld gebracht. Geadviseerd wordt om in zelfquarantaine gaan.

Ook journalisten die de afgelopen dagen in contact kwamen met de besmette politici zouden in quarantaine moeten gaan.

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.