fbpx

Mogelijk verscherping COVID-19-maatregelen: mass spreading op feest

GFC NIEUWSREDACTIE- Op een vandaag gehouden regeringsraad is de huidige dreiging rondom COVID-19 in Suriname ter sprake gekomen.

Na verontrustende bekendmakingen vanuit het veld, is de overheid genoodzaakt maatregelen te treffen ter verdere bescherming van de samenleving, meldt de Communicatiedienst Suriname.

Op woensdag 29 december komen de desbetreffende actoren bij elkaar om zich te buigen over het implementeren van eventuele aangepaste maatregelen.

Het is gebleken dat vanuit diverse delen van de bevolking uitbundige feesten worden georganiseerd. Op tenminste één zo een feest is er sprake geweest van een zogeheten ‘mass spreading’.

BEKIJK OOK
Erkenning WHO voor behaald Malariaresultaat in Suriname

“Alhoewel ons ter ore is gekomen dat diverse plekken, op basis hiervan hun events hebben aangehouden, merken wij dat sommigen onverkort doorgaan. De regering waarschuwt dan ook wederom dat openbare feesten niet zijn toegestaan. De justitiële autoriteiten zullen niet schromen om op te treden tegen overtreders.”

Aan de bevolking wordt het verzoek gericht geen betalingen te verrichten voor dit soort events. Elk illegaal event is namelijk onderhevig aan sancties vanuit de desbetreffende instanties.