fbpx

Mogelijk terreuraanslagen verijdeld op Obama, Clinton; CNN ontruimd na ontdekking explosieven

CNN’s Poppy Harlow en Jim Sciutto waren live in de uitzending, toen alle medewerkers het gebouw moesten evacueren omdat een mogelijk explosief in de postkamer was gevonden. Kort tevoren waren explosieven gevonden in pakketjes die gericht waren aan president Barack Obama en Hillary Clinton.

De Geheime Dienst bevestigt de vondst van explosieven gericht aan de twee Democratische politici, maar ontkent eerdere meldingen dat ook een verdacht pakket was onderschept op de luchtmachtbasis Joint Base Bolling in Washington DC, dat bestemd zou zijn voor het Witte Huis.

 

De perschef van het Witte Huis, Sarah Sanders, zei in een verklaring: “We veroordelen de pogingen tot gewelddadige aanvallen onlangs tegen president Obama, president Clinton, minister Clinton en andere publieke figuren.

BEKIJK OOK
Nieuwe politieke partij ‘VijfNegenZeven Netwerken’ kiest voor nieuwe aanpak

Deze terreurdaden zijn verachtelijk en iedereen die verantwoordelijk is, zal voor de volle omvang van de wet aansprakelijk worden gehouden.

De Geheime Dienst van de Verenigde Staten en andere wetshandhavingsinstanties doen onderzoek en zullen alle passende maatregelen nemen om iedereen te beschermen die door deze lafaards wordt bedreigd.”

De bommen werden gevonden in de woningen van de Clintons en de Obama’s. Zij waren identiek aan de bom die was verzonden naar de woning van miljardair George Soros. Na de laatste ontdekkingen duiken steeds meer meldingen op van verdachte pakketten, die wij echter nog niet hebben kunnen verifiëren.

Vanuit het Witte Huis reageerden alleen woordvoerster Sanders en vice-president Mike Pence op de vermoedelijk verijdelde terreuraanslagen op Clinton en Obama. Donald Trump zelf heeft hier nog niet over getwitterd.

In rechts-conservatieve, pro-Trump-kringen wordt gesuggereerd dat de aanslagen nep zijn en uitsluitend bedoeld om de tussentijdse verkiezingen van volgende week te beïnvloeden. 

Foto: Twitter