Mogelijk oneervol ontslag voor jaloers winkelmeisje in Paramaribo dat collega vuile zwarte rat noemt

GFC NIEUWSREDACTIE – Donderdag deed zich een opmerkelijk racistisch incident voor in een bekende supermarkt in het noorden van de Surinaamse hoofdstad Paramaribo.

GFC Nieuws verneemt dat de eigenaar van de winkelzaak het niet accepteert dat een van zijn supermarktmedewerksters racistische taal uitslaat.

Naar aanleiding van een ruzie die was ontstaan tussen twee vrouwelijke collegae over de uiteindelijke liefdeskeuze van een man die ook in de dezelfde zaak werkt, riep een van hen haar liefdesrivaal in het bijzijn van anderen een vuile zwarte rat.

BEKIJK OOK: NIEUWE FORMULE OM SNEL AF TE SLANKEN

De manager van de supermarkt die de twee bekvechtende meisjes tot bedaren moest brengen en de ongepaste uitspraak heeft gehoord, vertelde de eigenaar over het taalgebruik, waarna hij direct opdracht gaf om de raciste te schorsen.

Indien ze weer zou willen werken, moet ze binnen een week haar verontschuldiging aanbieden aan haar collega, wat ze tot vrijdagavond nog niet had gedaan.

Indien ze dat niet doet, zal het ontslagproces in werking worden gebracht. Er is volgens de winkeleigenaar geen plaats in zijn zaak voor racisten.

Volgens hem is een racistische uitspraak op de werkvloer die bevestigd kan worden door getuigen, een valide reden om een werknemer per direct te ontslaan.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER