fbpx

Mogelijk miljoenen e-mailaccounts in gevaar door lek bij Apple

GFC NIEUWS- De e-mailaccounts van meer dan een half miljard iPhone- en iPadgebruikers kunnen gehackt worden via de app Mail.

Dat werd ontdekt door ZecOps, een bedrijf dat forensisch ict-onderzoek verricht. Apple deelt mee dat het lek zo snel mogelijk wordt gedicht.

ZecOps ontdekte het probleem toen het een cyberaanval onderzocht die eind 2019 plaatsvond tegen een van hun klanten. Zuk Avraham, ceo van ZecOps, heeft bewijzen dat er minstens zes keer misbruik werd gemaakt van een kwetsbaarheid in de Mail-app.

Een woordvoerder van Apple bevestigt het probleem en zegt dat het bedrijf een oplossing heeft uitgewerkt die met de volgende iOS-update zal worden meegestuurd.

BEKIJK OOK
44-jarige Dhiradj Bhiekhemsing gezocht voor oplichting en verduistering

Het bedrijf weigert in te gaan op het onderzoek van Avraham dat woensdag werd gepubliceerd.

Avraham vond naar eigen zeggen bewijs dat een malwareprogramma al zeker sinds januari 2018 misbruik maakt van de kwetsbaarheid in het iOS-besturingssysteem voor de mobiele toestellen van Apple.

Om de hack uit te voeren, kregen hackers volgens Avraham een schijnbaar lege e-mail via de Mail-app toegestuurd, die het toestel liet crashen en vervolgens een reset nodig maakte.

Dankzij de crash kregen de hackers toegang tot andere data op het toestel, zoals foto’s en contactgegevens. Hij kon niet bepalen wie de hackers precies waren.