fbpx
Mogelijk miljoenen e-mailaccounts in gevaar door lek bij Apple

GFC NIEUWS- De e-mailaccounts van meer dan een half miljard iPhone- en iPadgebruikers kunnen gehackt worden via de app Mail.

Dat werd ontdekt door ZecOps, een bedrijf dat forensisch ict-onderzoek verricht. Apple deelt mee dat het lek zo snel mogelijk wordt gedicht.

ZecOps ontdekte het probleem toen het een cyberaanval onderzocht die eind 2019 plaatsvond tegen een van hun klanten. Zuk Avraham, ceo van ZecOps, heeft bewijzen dat er minstens zes keer misbruik werd gemaakt van een kwetsbaarheid in de Mail-app.

Een woordvoerder van Apple bevestigt het probleem en zegt dat het bedrijf een oplossing heeft uitgewerkt die met de volgende iOS-update zal worden meegestuurd. Het bedrijf weigert in te gaan op het onderzoek van Avraham dat woensdag werd gepubliceerd.

Avraham vond naar eigen zeggen bewijs dat een malwareprogramma al zeker sinds januari 2018 misbruik maakt van de kwetsbaarheid in het iOS-besturingssysteem voor de mobiele toestellen van Apple. Om de hack uit te voeren, kregen hackers volgens Avraham een schijnbaar lege e-mail via de Mail-app toegestuurd, die het toestel liet crashen en vervolgens een reset nodig maakte. Dankzij de crash kregen de hackers toegang tot andere data op het toestel, zoals foto’s en contactgegevens. Hij kon niet bepalen wie de hackers precies waren.

Meer nieuws

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.

“Adhin mag naar huis”

GFC NIEUWS- “Laat het recht zegevieren. Adhin mag naar huis!” Dit deelde NDP-topper Melvin Bouva zojuist op social media.

Bouva doet aangifte wegens smaad en laster

GFC NIEUWS- DNA-lid en gewezen vicevoorzitter van De Nationale Assemblee, Melvin Bouva, heeft bij de recherche van het Bureau Geyersvlijt aangifte gedaan wegens smaad en…