fbpx
Mogelijk link tussen drugsvangst in flessen stroop Nederland en Suriname

Er bestaat mogelijk een link tussen de partij drugs die ruim twee weken terug is onderschept in Nederland(foto) en de container met limonadesiroop waarin drugs verwerkt is die eerder deze week in Suriname in beslag is genomen.

De Nederlandse media berichtten donderdagmiddag dat een arrestatieteam van de Rotterdamse politie twee mannen heeft opgepakt die worden verdacht van de smokkel van 165 kilo cocaïne.

De drugs werden onderschept in de haven van Rotterdam en zaten verstopt tussen flessen limonadesiroop. Die zaten in een container die uit Suriname kwam. De harddrugs hebben een waarde van zeker 6 miljoen euro.

drugs in flessenWoensdagmiddag informeerde de Public Relations van het Korps Politie Suriname(KPS) dat de Port Control Unit (PCU) op dinsdag 7 april een container met flessen stroop, waarin waarschijnlijk cocaïne is verwerkt, dag onderschept.

Het gaat om een container met 400 dozen limonadesiroop die zijn overgedragen aan de afdeling Narcotica Brigade van de politie.

Er zullen monsters worden getrokken uit al de flessen stroop waarin waarschijnlijk cocaïne verwerkt is. Deze monsters zullen opgestuurd worden naar het Centraal Laboratorium van Suriname ten einde wettelijk vast te kunnen stellen dat inderdaad cocaïne in de stroop verwerkt is. De dozen met stroop waren bestemd voor de export. Er zijn nog geen aanhoudingen in Suriname verricht.

Meer nieuws

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…