fbpx

Mogelijk grote doorbraak in behandeling psychische aandoeningen met psychedelica

GFC GEZONDHEIDSREDACTIE- Bijna de helft van de Nederlandse volwassenen zal tijdens hun leven psychische klachten ervaren, volgens Trimbos.

Standaardbehandelingen kunnen traag werken en bijwerkingen veroorzaken, zeggen Amerikaanse onderzoekers.

Om betere oplossingen te vinden, is een onderzoeker van Virginia Tech University gestart met een onderzoek van geneesmiddelen die verboden zijn, maar toch verschillende vormen van psychische aandoeningen kunnen bestrijden en bij muizen hebben gezorgd voor langdurige resultaten met slechts één dosis.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: 19-jarige beweert dat coronavaccin Sinovac zijn haar heeft doen uitvallen

Met behulp van een proces dat zijn lab in 2015 ontwikkelde, helpt een hoogleraar Chemical Engineering aan het College of Engineering, zijn medewerkers aan de Virginia Commonwealth University de epigenomische effecten van psychedelica te bestuderen.

BEKIJK OOK
Verminderde activiteit en hoge suikerconsumptie slechter voor mannen dan vrouwen

Hun bevindingen geven inzicht in hoe psychedelische stoffen zoals psilocybine, mescaline, LSD en soortgelijke drugs symptomen van verslaving, angst, depressie en posttraumatische stressstoornis kunnen verlichten.

De medicijnen lijken sneller te werken en langer mee te gaan dan de huidige medicijnen – allemaal met minder bijwerkingen.

Foto ter illustratie