fbpx

Mogelijk binnenkort geen vluchten voorlopig uit Nederland

GFC NIEUWS- De regering van Suriname zal mogelijk binnenkort overgaan tot het stopzetten van vluchten vanuit Nederland.
De mutatie van het coronavirus die in het Verenigd Koninkrijk is ontdekt, is waarschijnlijk ook vastgesteld in Nederland. Om verdere verspreiding van de nieuwe variant te voorkomen heeft het Nederlands kabinet een verbod ingesteld voor het vliegverkeer met passagiers vanuit het Verenigd Koninkrijk tot 1 januari.
De Britse mutatie van het coronavirus zou veel sneller overdraagbaar zijn dan de variant die al rondging en is moeilijker detecteerbaar.
Volgens de Britse premier Boris Johnson is de nieuwe variant tot 70% meer besmettelijk. Er zijn geen tekenen die erop wijzen dat de nieuwe variant van het virus dodelijker is of minder goed te voorkomen met de nieuwe vaccins. Johnson kondigde zaterdagavond strenge lockdownmaatregelen aan in Londen en het zuidoosten van Engeland. Daar verspreidt de nieuwe variant van het virus zich erg snel.
De nieuwe stam, die de wetenschappelijke naam SARS-COV-2 VUI 202012/01 heeft, is voor het eerst in september ontdekt. De mutatie is vooral gevonden in het zuidoosten van Engeland, maar is ook in Wales vastgesteld. Verder zijn gevallen bekend in België (4 gevallen), Denemarken (3) en in Australië (1).

BEKIJK OOK
Bee: Nog veel verdeeldheid onder Afro-Surinamers