fbpx
Moestadja maakt officieel bekend dat hij uit PL stapt

Ondervoorzitter Soewarto Moestadja heeft nu officieel afscheid genomen van zijn politieke organisatie Pertjajah Luhur(PL). Op een vandaag belegde persconferentie heeft hij de opzeggingsbrief aan het hoofdbestuur van PL onder voorzitterschap van Paul Somohardjo aan de pers getoond.

Anderhalve week terug maakte de redactie van GFC Nieuws er melding van dat Moestadja uit de partij was gestapt. Er was een vertrouwenscrises ontstaan:

https://www.gfcnieuws.com/moestadja-stapt-uit-pertjajah-luhur/

https://www.gfcnieuws.com/vertrouwenscrisis-tussen-moestadja-en-somohardjo/ 

Somohardjo gaf toen aan nog niets officieels van Moestadja te hebben vernomen. Er was volgens de PL-leider niets aan de hand: https://www.gfcnieuws.com/somohardjo-heeft-nog-niets-officieels-gehoord-van-moestadja/.

Hoewel Moestadja vandaag op zijn persconferentie beweerde nog geen nieuwe politieke keus te hebben gemaakt, beschikt de redactie van GFC Nieuws over informatie dat er verregaande afspraken zijn gemaakt met de NDP.

Ook hebben wij informatie dat Moestadja niet zo zeer een DNA-plek voor zichzelf wilde claimen of zou hebben geclaimd. De leider van D-21- die in 2010 in de PL opging- wilde een verkiesbare plek op de DNA-kandidatenlijst van V7 voor een lid van D-21.

Meer nieuws

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…