fbpx

Moestadja: derde termijn Bouterse om werk voort te zetten

GFC NIEUWS- President Desi Bouterse moet derde termijn krijgen, want het werk moet voortgezet worden.

Dit zei NDP-topper en minister Soewarto Moestadja bij de opening van een tweede informatiecentrum in Clevia.

Moestadja haalde aan dat er een zogenaamde Jawa blok is gevormd. “De NDP heeft de meeste Javaanse DNA-leden en is de grootste Javaanse partij.

“De Nationale Democratische Partij is een bromtjie djarie partij. Niet voor de vorm, maar kwaliteit is er. Andere partijen kunnen de NDP niet evenaren als het gaat om het nationaal karakter van de NDP. Geen eenheid in verscheidenheid, maar verscheidenheid in eenheid,” aldus Moestadja.

First lady Ingrid Bouterse, de politieke coördinator van de Subafdeling Blauwgrond, zei dat er nooit zoveel ontwikkeling was in Suriname. “De anderen bestaan al 70 jaar, wat hebben zij in hun periode gedaan? Geen enkele partij heeft zoveel gedaan voor jongeren dan de NDP. SZF en Bazo voor alle jongeren. Een campus op onze universiteit.”

BEKIJK OOK
PAHO viert 120 jaar gezondheidsbevordering in de regio

Minister Yldiz Beighle van Buitenlandse Zaken had het vooral over vals nieuws dat verspreid wordt door politiek andersdenkenden om de NDP en om Suriname in diskrediet te brengen.

Ze haalde aan dat het isolatieverhaal behoort tot een van de leugens. Nog nooit eerder zijn er zoveel buitenlandse staatshoofden op staatsbezoek geweest in Suriname. Op de vergadering kondigde ze aan de president Desi Bouterse binnenkort een bezoek zal brengen aan China.

Silvana Afonsoewa die ook aanwezig was als gast, stond stil bij enkele verdiensten van de regering. De politica die uit Goede Verwachting komt, zegt dat de buurt geen water, busverbinding en elektriciteit had.

“Voorgaande regeringen hebben nooit gedacht aan deze minimale randvoorwaarden. De NDP heeft hier verandering in gebracht. Daarom heb ik gekozen voor de NDP. Ik loop niet achter een leider, maar achter ontwikkeling,” aldus Afonsoewa.