fbpx

Moengo maakt zich op voor viering 44 jaar Srefidensi

GFC NIEUWS- De voorbereidingen voor de viering van 44 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid in Marowijne zijn in volle gang en worden uitgevoerd door een speciaal benoemde commissie, onder leiding van Ramon Abrahams.

Voordat de commissie is gestart met de voorbereidingen zijn alle actoren die een rol van betekenis hebben bij de viering bij elkaar gebracht. Er zijn luchtfoto’s gemaakt en de infrastructuur bekeken. Hierna is een evaluatie gemaakt van hoe Moengo eruitziet en wat er gedaan moet worden om Moengo ready te hebben voor de festiviteiten.

Volgens Glenn Dest, lid van de commissie, wordt niet alleen de locatie waar de festiviteiten plaatsvinden schoongemaakt, maar Moengo in zijn totaliteit wordt aangepakt.

“De commissie probeert Moengo weer de oude glorie te laten herleven. Wij maken de bermen schoon, de gebouwen worden gewassen, wij zorgen ervoor dat alles er mooi en netjes uitziet voor deze grote dag”, aldus Dest.

Wel hoopt hij dat met de aanzet in verband met de viering van 44 jaar onafhankelijkheid, de mensen de onderhoudswerkzaamheden zullen continueren. De bewustwording moet op gang gebracht worden en zij maken de mensen ervan bewust dat een schone plek een leuke plek is.

BEKIJK OOK
Vrouw overleeft zwaar verkeersongeval op de Afobakaweg niet

Op 24 november begint de pre-party in het Moengo stadion. De Onafhankelijkheidsdag start met het defilé en de parade om 10.00 uur ‘s morgens.

Na het defilé zal de Harley Davidson groep een speciale show weggeven, waarna de traditionele decoraties en de volksreceptie afgewerkt zullen worden. In de middag vanaf 14.00 uur zal er een braderie zijn in het centrum van Moengo met diverse culturele optredens.

Het avondprogramma vangt aan om 19.00 uur met een vuurdans. Hierna zal het publiek genieten van de afterparty met optredens van diverse muziekformaties, waaronder Naks Kaseko Loko, de band van Emanuel Pinas en Sabana Toewa.

“We zijn op schema, de mensen zijn ervan bewust dat een groot feest wordt gehouden. Wij gaan 25 november tot een hele mooie dag maken in Moengo”, besluit Dest.