fbpx

Moengo Festival toch niet in Frans-Guyana

GFC NIEUWS- Stichting Kibii heeft besloten om het Moengo Festival 2019 niet te laten doorgaan in St. Laurent, Frans-Guyana.

Na de persconferenties van 9 en 10 september waarin St. Kibii heeft gemotiveerd waarom zij het Moengo Festival dit jaar niet in Moengo organiseert, maar alleen in St. Laurent, ontving de organisatie veel reacties, “vooral vanuit onze eigen gemeenschap in Moengo en Marowijne, waarvoor wij eenieder bedanken.”

St. Kibii wil benadrukken dat “wij onze projecten samendoen, met en voor de gemeenschap. Nimmer hebben wij met de planning van het festival van dit jaar onze rug willen keren naar onze eigen gemeenschap.”

“Wij weten en erkennen hoe belangrijk het festival is voor Moengo en omgeving, het is meer dan een feestje waar jaarlijks naar uitgekeken wordt. Juist de economische en sociale waarden van het festival staan hoog in ons vaandel.”

BEKIJK OOK
20-jarige jongeman aangehouden in reçu-fraudezaak Financiën en CBvS

Benadrukt wordt dat het festival een culturele aangelegenheid is. “Helaas is de afgelopen tijd gebleken dat onze werkzaamheden en locatie in een politieke sfeer terecht zijn gekomen. De politieke discussies die momenteel worden gevoerd, hebben geleid tot een verdeeldheid die niet ten goede komt aan de kern van het werk van onze organisatie ‘Marowijne verder ontwikkelen en internationaal op de kaart zetten door middel van kunst en cultuur’.”

“Wij zullen ons dit jaar terugtrekken en met de gemeenschap in gesprek blijven over de voortzetting van het werk en de projecten van Stichting Kibii. Het Moengo Festival zal groter en sterker plaatsvinden; het moment waarop is nader te bepalen.”