Moedige student verzet zich heftig en laat zich niet beroven

De 15-jarige Jumal W. werd maandag door de politie van ressort Centrum aangehouden. Hij heeft op dezelfde dag een student aan de Dr. Sophie Redmondstraat beroofd.

De student stapte uit een bus en was op weg naar school. Hij werd achtervolgd door Jumal, die op een bepaald moment met geweld een mobiele telefoon uit zijn zak wegnam.

Het slachtoffer vroeg de dief hem zijn telefoontoestel terug te geven. Jumal haalde een scherp voorwerp tevoorschijn om de student op afstand te houden.

De student zag kans de dief van achteren vast te grijpen. De verdachte bracht hem toen een steekverwonding toe aan zijn hand. De student gaf de moed niet op en met medewerking van omstanders werd de dief aangehouden, schrijft de politie.

Jumal werd overgedragen aan de ingeschakelde politie en kon de student weer over zijn mobiele telefoon beschikken. Na medische behandeling werd hij heen gezonden.

Jumal is vanwege zijn jeugdige leeftijd na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie in het Jeugdcellenhuis te Opa Doeli ingesloten.(GFC)

Overige berichten