fbpx

Moeders: de prijzen in winkels moeten direct omlaag, dit houden wij niet vol!

GFC NIEUWS- De prijzen in de winkels moeten wat ons betreft zo snel als mogelijk omlaag. Dit kunnen wij niet meer volhouden! Als het zo doorgaat zal ik maar zand eten!

Dat zeggen twee afzonderlijke moeders uit Paramaribo aan GFC Nieuws.

“Dit is niet meer te doen, echt niet. Het is elke dag weer een grote ergernis als ik zoveel moet neertellen voor mijn boodschappen. Het steeds rekensommetjes maken tijdens het winkelen maakt mij gek. Ik ben de afgelopen 12 maanden gewoon twee keer armer geworden”.

“Mijn geld is nu de helft waard. Ook geef ik te veel geld uit aan het busvervoer voor mezelf en van mijn kinderen. Als het in dit tempo zo doorgaat en spullen nog duurder worden, zal ik zand eten zodat mijn kinderen toch nog wat te eten kunnen krijgen”, zegt Lieze, een alleenstaande moeder van twee kinderen die actief is als interieurverzorgster .

Een andere moeder van drie kinderen die woont in de wijk Munder reageert furieus als aan haar wordt gevraagd hoe ze uitkomt met haar geld. Ze is van mening dat de huidige regering helemaal fout bezig is en verkeerde prioriteiten stelt. Haar echtgenoot werkt als administratief medewerker en verdient een redelijk salaris, zegt ze.

“Maar zijn maandloon is de laatste tijd al heel snel op. Ik voel mij helemaal voor de gek gehouden door de nieuwe beleidsmakers en heb geen geloof meer in een verbetering op korte termijn. Mijn man denkt er hetzelfde over”.

BEKIJK OOK
Paris Club akkoord met schuldherschikkingsvoorstel van ruim US$ 100 miljoen

“De regering had de hoogste prioriteit moeten geven aan het verlagen van de prijzen in de winkels en de wisselkoersen voor vreemde valuta. Ik weet zeker dat dat het grootste struikelblok vormt voor de meeste mensen in Suriname”.

“Maar de regering heeft dat laten liggen, integendeel hebben ze de koers voor de dollar en euro officieel omhoog gesteld, waardoor de prijzen nog verder zijn gestegen en wij nu veel minder koopkracht hebben. Men stelt totaal verkeerde prioriteiten en intussen staat het water ons aan de lippen. Begrijpt de regering het niet? Wij hebben niet genoeg geld om normaal uit te komen. Doe verd…….. wat aan de prijzen”, schreeuwt ze vol frustratie.

Ondernemers hebben vaker aan GFC Nieuws uitgelegd dat de tarieven in de winkels alleen omlaag kunnen als ook de wisselkoersen naar beneden gaan. Het is volgens hen een logische wijsheid: als de wisselkoersen voor buitenlandse valuta omhoog gaan, doen ook de prijzen in de winkels dat. Het probleem ontstaat simpelweg door de ontwaarding van de Surinaamse dollar. En die ontwaarding is recentelijk nog officieel gemaakt door de Centrale Bank van Suriname.