fbpx

Moeder vermoordt kinderen uit geldnood

Een jonge Russische moeder vermoordde haar twee kinderen omdat zij niet langer voor hen kon zorgen.

Yelena Karimova, een 27-jarige Russische alleenstaande moeder, zette woensdag haar kinderen, de vier jaar oude Hadija en de tweejarige Suleyman, op de achterbank van een gehuurde Kia, en reed met hen naar de centraal-Russische stad Nizhny Novgorod.

Daar wurgde zij de twee, waarna zij bij een pompstation aanstekervloeistof kocht en de dode kinderen in een bos dichtbij de snelweg in brand stak.

5ae4cfc9dda4c87b708b46181 | GFC NieuwsKarimova bedacht toen dat ze opgemerkt kon worden door lokale jagers, dus pakte ze de verkoolde lichamen op, legde ze in de auto en bracht ze terug naar huis. 

De volgende dag nam ze opnieuw de lijken van Suleyman en Hadija mee in de auto. Zij deponeerde de lichamen in een verlaten groentepakhuis naast de snelweg die door vrachtwagenchauffeurs als geïmproviseerde badkamer werd gebruikt, stak ze weer in brand en reed weg. 

De vlammen verspreidden zich en al snel stond het hele pand in brand, waarop de brandweer arriveerde.

Na de vondst van de lichamen werd Karimova binnen enkele uren gearresteerd. Tijdens haar getuigenis vertelde Karimova aan haar ondervragers dat ze “gedwongen was om de misdaad te begaan, omdat ze niet voor haar kinderen kon zorgen.”