Moeder van baby die met menselijke staart met bal eraan is geboren krijgt de schuld

GFC GEZONDHEIDSREDACTIE- De ouders van het jongetje dat recent in Brazilië werd geboren met een echte menselijke staart met een bal aan het einde ervan, zouden volgens verschillende critici in het land niet per definitie vrijuit kunnen gaan.

Chirurgen van het Albert Sabin Children’s Hospital in de stad Fortaleza hebben zonder complicaties zijn staart van ruim 12 cm verwijderd. De babyjongen maakt het naar omstandigheden goed.

Ook het KIVC laat in een verklaring aan GFC Nieuws weten dat de ouders mogelijk schuldig zijn aan de geboorteafwijking.

Het Internationaal VrouwenCollectief zegt nota te hebben genomen van de beweringen van de moeder dat ze tijdens de zwangerschap geen alcohol heeft gedronken en geen verboden middelen heeft gebruikt.

“Maar ze heeft wel toegegeven dat ze dagelijks 10 sigaretten heeft gerookt met een ongeboren kind in haar buik”.

“En van de vader is ook niet bekend of hij vaker in de buurt van de zwangere vrouw heeft lopen paffen of andere chemische middelen heeft gerookt”, stelt het KIVC.

Het KIVC wijst erop dat een ieder intussen al zou moeten weten dat baby’s van moeders die roken tot 30 procent meer kans hebben om geboren te worden met verkorte of ontbrekende armen en benen, abnormaal gevormde hoofden, gezichten en andere lichaamsdelen in vergelijking met baby’s van niet-rokende moeders.

BEKIJK OOK: SNEL BUIKVET VERWIJDEREN MET FATOFF

Wetenschappelijk onderzoek heeft dat aangetoond.

“Het kan niet uitgesloten worden dat het roken en of meeroken van de moeder ook de oorzaak is geweest dat deze jongen die is geboren met een menselijke staart”.

“Met alle kennis die wij anno 2021 hebben over de nare gevolgen die roken met zich kan meebrengen, valt deze moeder en misschien ook de vader wel degelijk heel wat te verwijten”, aldus Jennifer Atmo van het Internationaal VrouwenCollectief.

Er zijn tot nu toe wereldwijd ongeveer 40 gevallen van echte menselijke staarten officieel gerapporteerd.