fbpx

Moeder van 16-jarig meisje van wie ‘baarmoeder door artsen na haar dood werd verwijderd’ confronteert artsen

GFC NIEUWS- Moeder van een 16-jarig meisje beschuldigt artsen voor het verwijderen van de baarmoeder van haar dochter na haar dood.

Sofya Lanshakova stierf vermoedelijk aan buikvliesontsteking na ondraaglijke pijnen in haar buik tijdens een vakantie in Turkije.

Vanaf toen beweert haar moeder dat organen van Sofya, inclusief haar baarmoeder, zijn verwijderd en verkocht op de zwarte markt.

Maar nu tonen beelden dat Tatiana door de politie werd gearresteerd toen ze probeerde om artsen te confronteren in het Yaşam Hastanesi ziekenhuis in Ankara, Turkije, deze week.

Ze werd 12 uur opgesloten.

Moeder Tatiana uit Rusland werd door iemand van het ziekenhuis gezegd: “Wij hebben geen enkel orgaan verwijderd. Het is gebeurd door de politie tijdens de lijkschouwing.”

Journalisten die met Tatiana waren, moesten stoppen met filmen en werd de politie erbij gehaald.

De Russische ambassadeur in Turkije, Alexey Erkhov, zegt: “We sympathiseren diep met het verdriet van de moeder die haar dochter verloor. Russische diplomaten zullen blijven ondersteunen bij het oplossen van dit probleem.”

BEKIJK OOK
Fietser dood na aanrijding

Een vertegenwoordiger van het ziekenhuis – waar het meisje werd opgenomen – verwerpt stellig alle aantijgingen en zegt dat de moeder kwalijk genomen moet worden.

“Ik geloof dat de moeder de schuldige is. Ondanks het meisje enorm veel pijn had, heeft ze haar niet op de eerste of tweede dag gebracht naar het ziekenhuis.”

“Welk bewijs heeft ze dat iets verkeerd is gegaan of dat organen zijn verwijderd? De lijkschouwing vond in Turkije plaats, daarna gecheckt en werd het lijk naar huis overgevlogen. Als iets werd vermist of enige misdaad was begaan, zou een strafzaak worden geïnitieerd.”