fbpx

Moeder uit Paramaribo die 72- jarige zakenman in huis ontvangt voor gemeenschap met haar tienerdochter krijgt kritiek

GFC NIEUWS – 13/12/20- Een alleenstaande moeder uit Paramaribo die het in financieel opzicht erg slecht heeft en regelmatig een 72- jarige Nickeriaanse kapitaalkrachtige zakenman toelaat in haar huis om geslachtsgemeenschap te hebben met haar tienerdochter, krijgt hevige kritiek.

De dochter van 19 jaar oud ontvangt de ondernemer in haar slaapkamer terwijl de moeder thuis is en na de seksdaad zelfs zorgt voor een warme maaltijd en koude drank voor de rijke gast uit het rijstdistrict.

Het Kritische Surinaamse VrouwenCollectief (KSVC) vertelt zondag aan GFC Nieuws dat ze, ondanks het een privékwestie is en er geen sprake is van een strafbaar feit, geen enkel begrip kan opbrengen voor de handelingen van de moeder.

Het KSVC is bezorgd over de opvoeding die sommige alleenstaande moeders in ons land hun jonge kinderen geven.

“Wij hebben de indruk dat er alleenstaande moeders in Suriname zijn die hun dochters al in de pubertijd instrueren om op latere leeftijd hun lichaam of charmes te misbruiken om zo geld te incasseren van mannen. Een seksrelatie zou gebaseerd moeten zijn op liefde, niet op geld. Dat moet ook aan onze kinderen geleerd worden”.

“Het valt ons op dat er in gezinnen zonder een sterk vaderfiguur, zaken op dit vlak helemaal scheef gaan”, stelt het KSVC.

Het VrouwenCollectief ziet graag dat opvoeders/ouders zich meer gaan richten op goede normen en waarden.

“Dat de moeder van deze tiener zonder schaamte opschept bij haar kennissen dat haar dochter “gaat” met deze rijke man en zelfs kleine details prijsgeeft, alsof het iets is om trots op te zijn, spreekt boekdelen”.

“Wij vrouwen zouden veel feller tegen dergelijke onbetamelijke handelingen moeten ageren, vooral wanneer het om jonge meisjes gaat”, aldus het kennelijk erg conservatieve Surinaamse VrouwenCollectief.

Foto: Nadine Shaabana