Moeder uit Commewijne zet dochter (14) uit huis wegens "seksueel" wangedrag

GFC NIEUWS– Een alleenstaande moeder van drie kinderen die woont in Commewijne heeft zaterdagnacht haar 14- jarige dochter abrupt de toegang tot het ouderlijk huis geweigerd. Het meisje moest volgens informatie die nacht noodgedwongen doorbrengen bij een tante in Paramaribo die al heeft aangegeven dat het kind zo gauw als mogelijk weg moet.

De tante wenst de tiener ook niet langer onderdak te verschaffen en heeft de hulp ingeroepen van de vrouwenafdeling van de G.H. Internationale Foundation.

Volgens Jennifer Atmo, voorzitter van de vrouwenafdeling, zit de familie met hun handen in het haar vanwege het, volgens hen seksueel wangedrag van het kind.

“Het meisje zou vaak uitgaan met verschillende mannen en bovendien erg laat thuis komen. De moeder en tante beschuldigen haar ervan met al die mannen naar bed te gaan. Het kind zegt echter dat daarvan helemaal geen sprake is. Ze beweert dat ze alleen vriendschapsrelaties met de mannen heeft en dat er geen seks wordt bedreven”, zegt Atmo aan GFC Nieuws.

Intussen is de Foundation in gesprek met de moeder om haar zover te krijgen, haar kind weer in huis te nemen. Er is aan een sociaal werker gevraagd om het kind en haar moeder verder te begeleiden. Er zal vooral gesproken worden met de tiener. Beoogt wordt dat ze haar gedrag drastisch gaat veranderen.

Overige berichten