fbpx

Moeder twee omgekomen kinderen krijgt woning

Nog steeds verslagen door het verdriet van het verlies van haar kinderen schijnt er voor Anita Moerawali een lichtje in de tunnel. Mede namens stichting 1 voor 12 heeft het Kabinet van de President de moeder een splinternieuwe woning gegeven. Om naast haar kinderen ook nog haar huis kwijt te raken, was een zeer zware slag voor Moerawali. Het leven van de vrouw is van het ene op het andere moment drastisch veranderd.

Woensdag zijn de zoons Gian en Fernando Moerawali naar hun laatste rustplaats begeleid. Het verhaal van de twee broers die de afgelopen week zijn omgekomen tijdens een woningbrand, heeft de Surinaamse samenleving ontzettend bewogen.

Vanuit diverse hoeken zijn er welgemeende condoleances overgebracht aan de nabestaanden van de slachtoffers. Naast de diverse steunbetuigingen is er ook hulp aangeboden aan de moeder van de jongens.

Zo heeft Stichting 1 voor 12 binnen een hele korte periode enorm veel kunnen realiseren voor Moerawali. Naast het helpen bijdragen voor de uitvaart heeft de stichting ervoor kunnen zorgen dat deze vrouw haar intrek heeft kunnen nemen in een splinternieuwe woning.

“Al jouw bezittingen verliezen, doet ongetwijfeld veel pijn, maar daarnaast ook nog jouw kinderen op zo een vreselijke wijze kwijtraken, is op geen enkele manier makkelijk te verwerken”, zegt Louis Vismale, de voorzitter van Stichting 1 voor 12. Zijn organisatie heeft zich kort nadat het geval zich heeft voorgedaan tot het uiterste ingezet voor de nabestaanden.

In het televisieprogramma 1 voor 12 deed Vismale een oproep aan de regering om een bijdrage te leveren. Zijn oproep bleef niet ongehoord, omdat de autoriteiten snel inspeelden op het verzoek. Binnen enkele uren is het huis aangesloten op het waterleiding- en elektriciteitsnet en heeft het ministerie van OWT&C gezorgd voor het opruimen en ophogen van het terrein en egaliseren van de straten in de directe omgeving van het huis.

“Ik weet niet wat ik moet zeggen,” geeft Moerawali aan die het verlies van haar kinderen nog moet verwerken. “Ik ben God enorm dankbaar voor de heer Vismale en zijn organisatie. Zonder Hem had ik nu helemaal niets. Het is prijzenswaardig wat zij binnen zo een korte periode voor mij hebben kunnen realiseren”.

De stichting 1 voor 12 wil zich nog inzetten voor de inrichting van de woning en het psychisch begeleiden van de nabestaanden. “Hiervoor hebben wij steun van de totale samenleving nodig,” zegt Vismale tot slot.(GFC)