fbpx
Moeder moordenaar verbreekt stilzwijgen na 10 jaar bloedbad: hij is niet mijn zoon

GFC NIEUWS- Raoul Moat was in 2010 het middelpunt van een klopjacht, nadat hij zijn ex-partner neerschoot, haar minnaar doodschoot en vervolgens een agent in zijn gezicht schoot.

De moeder van Raoul breekt nu het stilzwijgen – bijna 10 jaar nadat hij vluchtte voor de politie en geplaatst werd op de lijst van Meest Gezochte Personen in Engeland.

Josephine Healey, 73, zegt aan de Mirror: “Hij is niet mijn zoon.”

Josephine huwde in 1986 de stiefvader van Raoul, die op dat moment 13 jaar oud was. “Raoul was in het begin een heel rustige en lieve jongen, maar veranderde naarmate hij ouder werd. Hij werd heel agressief en heeft mij vaker met de dood bedreigd,” vertelt de vrouw.

Voor het laatst zag ze hem in 2007.

Nu, 10 jaar na zijn dood, ondervindt ze nog steeds last van zijn daden, omdat ze dreigbrieven van vreemden thuis krijgt.

In juli 2010 schoot Raoul zijn ex-vriendin Sam Stobbart, toen 22, neer en vermoorde haar minnaar, Chris Brown, 29. Sam overleefde het incident.

De volgende dag schoot hij politiechef David Rathband, 44, tot tweemaal toe in zijn gezicht, waardoor hij blind werd.

In 2012 pleegde de politiechef zelfmoord.

Acht dagen na de klopjacht werd Raoul doodgeschoten door de politie.

Meer nieuws

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…