fbpx

Moeder mag schaamhaar, okselhaar en beenhaar niet scheren van jaloerse vriend

GFC LIFESTYLEREDACTIE- Een 28- jarige moeder van een zoon die woont in de Surinaamse hoofdstad Paramaribo wordt ernstig onderdrukt.

De vrouw heeft al langer dan een jaar een LAT- relatie met een man die zorg draagt voor haar levensonderhoudskosten en dat van haar kind.

Van haar liefdespartner krijgt ze echter geen toestemming om haar okselharen, beenharen en haren rond het geslachtsdeel weg te scheren.

Het KIVC onder leiding van Jennifer Atmo vertelt aan GFC Nieuws dat dit een typisch geval is van onderdrukking van een kwetsbare vrouw die financieel afhankelijk is van een man.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Vrouwen die geen kinderen krijgen worden doodongelukkig, beweert psycholoog

Volgens het VrouwenCollectief staat dit onderdrukkingsgeval niet op zichzelf.

“Veel vrouwen in Suriname, vaak met lage opleidingen, geen werk, weinig liquide middelen en geen of nauwelijks toekomstperspectieven, worden door mannen onder druk gezet om te leven conform hun soms erg vergaande instructies en eisen”, legt Atmo uit.

Het slachtoffer heeft aangegeven interventie te verlangen van het VrouwenCollectief om haar vriend op modernere gedachten te brengen aangezien ze veel last ervaart van deze scheerrestricties.

BEKIJK OOK
Wonderen bestaan echt, zegt zeer hoog aangeschreven Amerikaanse intensive care specialist

De man denkt dat zijn vriendin minder aantrekkelijk zal zijn voor anderen indien ze niet scheert en probeert met dit verbod de kans op overspel van haar zijde te reduceren.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Mannen en vrouwen moeten niet samenwonen want het vernietigt de romantiek, vertelt relatietherapeut

“Het slachtoffer heeft ons uitgelegd dat haar geliefde haar los van dit raar verbod heel erg goed behandelt, er zijn voor de rest geen strubbelingen”.

“Het gaat volgens haar om een gezonde relatie. Alleen het scheerverbod zorgt voor grote problemen en de man is tot nu toe onbuigbaar”.

“Als ze haar overtollige haren zou wegscheren, zou dat volgens haar vriend een teken zijn dat ze op jacht gaat naar mannen en maakt hij een einde aan de relatie en geldelijke ondersteuning”, aldus het VrouwenCollectief.

Er staat komende week een gesprek met het koppel op schema. Getracht zal worden om hem op andere gedachten te brengen.

Foto ter illustratie.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER