fbpx

Moeder legt kinderen uit dat ze als single langer zullen leven vanwege minder stress

GFC LIFESTYLEREDACTIE– Een 36- jarige vrouw heeft aan haar twee tienerdochters verteld dat ze liever als singles door het leven kunnen gaan indien ze lang en gelukkig willen leven.

De dertiger uit Amsterdam die in Suriname is geboren heeft de meisjes uitgelegd dat ze er zeker van is dat vrouwen die getrouwd zijn met een man of in een relatie zijn eerder hun laatste adem uitblazen.

Mannen en vrouwen verschillen naar haar zeggen te veel van elkaar, wat weer voor veel onderlinge spanningen en stress zorgen, is haar visie.

Een psychologe uit de Nederlandse hoofdstad zegt aan GFC Lifestyle dat onderzoekingen juist het tegenovergestelde uitwijzen.

OOK INTERESSANT
Voorbereidingen gevaarlijke botsingen asteroïden met planeet Aarde

Verschillende studies suggereren dat getrouwde mensen een langere levensduur kunnen hebben in vergelijking met alleenstaanden.

Dit kan gedeeltelijk worden toegeschreven aan het ondersteuningsnetwerk en de gedeelde levensstijl die het huwelijk biedt.

Getrouwde personen neigen ernaar om beter voor hun gezondheid te zorgen, regelmatig medische controles te ondergaan, en hebben doorgaans lagere niveaus van stress en depressie.

Echter, zo benadrukt de deskundige tegenover GFC, de kwaliteit van de huwelijksrelatie speelt ook een cruciale rol in deze gezondheidsvoordelen.

Het is volgens haar dus belangrijk om op te merken dat niet elk huwelijk of elke liefdesrelatie deze voordelen garandeert.