fbpx

Moeder leent US$ 65 bij ‘lening haai ’ voor schooluniformen en moet US$ 45.085 terugbetalen

GFC NIEUWS- Een moeder heeft verteld hoe ze tot twee keer geprobeerd heeft om haar leven te beëindigen, nadat ze schulden had gemaakt bij een lening haai – voor acht jaar.

De 44-jarige werd tot wanhoop gedreven nadat ze slechts US$ 65 (£50) leende om schooluniformen te kopen en moet nu US$ 45.085 (£35,000) terugbetalen.

De moeder van kinderen, bekend als Becky, voelde zich hopeloos in de klauwen van de genadeloze, intimiderende geldschieter, terwijl het verschuldigde bedrag uit de hand bleef lopen.

Wanneer ze achterbleef met betalingen, stuurde de geldschieter waarschuwende berichten naar haar kinderen en bedreigde haar met straf door een onheilspellende ‘grote man’.

De nachtmerrie van Becky startte toen haar echtgenoot zijn baan verloor en ze naar een nieuwe buurt verhuisden in Tees Valley, een stadsregio in het noordoosten van Engeland.

De familie worstelde om geld, terwijl ze elke maand wachtte op de goedkeuring van hun werkzoekende uitkeringsaanvraag.

Zoals vele anderen hadden ze geen bankrekening of kredietkaart – en een lening bij een gerenommeerde instelling was niet mogelijk.

Becky zegt: “Deze vrouw kwam langs om te groepen en zichzelf voor te stellen en verwelkomde ons in de buurt. Ze leek vriendelijk.

“Ik worstelde echt en was niet in staat om uniformen te kopen. Ze zei dat ze me £50 kon lenen, maar ik moest £100 terugbetalen.

BEKIJK OOK
Politie op zoek naar familie in appartement dood aangetroffen 62-jarige man

“Ik zou de volgende week kinderbijslag en wist dat ik het lening kon terugbetalen. Binnen 15 minuten ontving ik het geld. Ik was radeloos en iemand zwaaide met geld in mijn gezicht. Het leek heel gemakkelijk, maar ik realiseerde mij de gevaren niet.”

Becky betaalde de £100 de volgende week, maar leende weer geld bij de vrouw.

Ze zegt: “Toen de Kerstdagen naderden, leende in £200. Ik moest £400 terugbetalen, maar raakte achter.

Uiteindelijk liep de schuld van Becky op tot £1.050, maar moest wekelijks honderden afstaan aan de vrouw.

Becky werd overal door de vrouw bedreigd en geterroriseerd.

Becky was genoodzaakt om de waarheid te vertellen aan haar man toen ze achter raakte met huishuur en ze met uitzetting werd bedreigd.

Ze werd in contact gebracht met de ‘Illegal Money Lending Team’, een gesponsorde organisatie die slachtoffers van lening haaien ondersteund, zowel juridisch als maatschappelijk.

Becky en haar familie zijn verhuisd naar een andere locatie en zijn nu veilig voor de lening haai, waarnaar een onderzoek loopt.